Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK), Bismil Meslek Yüksekokulu (MYO) Akademik ve İdari personeli ile öğrencilerine yönelik afet farkındalık eğitimi verdi


15.12.2023


Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK)'ın "Afet Farkındalık Eğitim" seferberliği devam ediyor. Bismil Meslek Yüksekokulu (MYO) Akademik ve İdari personeli ile öğrencilerine yönelik "DÜAK Afet Farkındalık Eğitimi" Bismil Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitime Bismil MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Salih SAYAR, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Abdurrahman ORAL, MYO Yüksekokul Sekreteri Fadile KARADAŞ, Öğrenciler, akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi. 
DÜAK Ekibi tarafından verilen “Afet Farkındalık Eğitimi” çerçevesinde; Afet yönetimine dair temel kavramlar, afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı eğitimde DÜAK Ekibi, Ekip Sorumlusu Haci YILMAZ, Ekip lideri Mehmet Turgut TAYUZAK, Ekip Üyeleri Enes ERBOVA, Mensur DALA, Rümeysa TAMUR ve Selim ÖNER sunum yaparak dinleyicilerin sorularını cevapladılar.
Eğitimin sonunda DÜAK Ekibi afetlerdeki deneyimlerini anlattıktan sonra AFAD’ın “Gönüllülük Projesi” hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

https://www.bismilhaber.com.tr/bismilde-afet-farkindalik-egitimi-verildi

https://www.dicle.edu.tr/haberler/duak-afet-farkindalik-egitimleri-devam-ediyor-6703


Fotoğraf Galerisi