Gelişen turizm sektöründe geniş bir istihdam olanağı sağlayan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yer alan Aşçılık Programı, sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak geliştirilmiştir. Restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme yapılan kurumlar ve benzeri yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmeler de hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak ürünlerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanlarıdır. Yiyecek içecek hizmetleri, hızlı gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli istihdam alanlarından biri hâline gelmiştir. Bu alanda; serbest piyasa rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış, dünya standartlarında bu tür işletmeleri yönetme becerisine sahip Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı yöneticilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Hizmet sektörü yani otel, restoran vb. işletmelerin sayı ve nitelikleri artış gösterecektir. Bu nedenle Mutfak ve Servis Elemanlığı dallarında 4 ve 5. seviyelerde meslek elemanına ihtiyaç duyulacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca sektörün hizmet sektörü olması ve emek yoğun olması nedeniyle istihdamda küçülme öngörülmemekte, tam tersine her geçen gün kalifiye eleman ihtiyacı artmaktadır.
|
Aile ve tüketici bilimleri, Beslenme ve diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve mutfak sanatları
Ve Mutfak sanatları ve yönetimi gibi bölümleri tercih edebilirler.
|