Toplum Hizmeti Uygulamaları

Kampüs Alanındaki Sahipsiz Hayvanları ve Yaban Hayvanlarını İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı Yapıldı.

Üniversitemiz bünyesinde iki buçuk yıl önce kurulan, Kampüs Alanındaki Sahipsiz Hayvanları ve Yaban Hayvanlarını İzleme Ve Değerlendirme Komisyonu’nun toplantısı video konferansla yapıldı.

Covid-19 pandemisine bağlı olarak kampüs alanındaki sahipsiz ve yaban hayvanların beslenme ve sağlık problemlerinin değerlendirildi. Toplantıda ayrıca salgına bağlı olarak hayvanların beslenme alanlarının kısıtlanmasından kaynaklı olarak üniversite lojman alanında sahipsiz hayvan sayısında artışı ve beraberinde şekillenen sorunlar görüşüldü.

Online olarak gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. M. Aydın KETANİ, Komisyon Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emine ÇATALKAYA ve Komisyon Üyeleri (Dr. Öğretim Üyesi Akın KOÇHAN, Arş. Gör. Dr. Serdar KURT, Arş. Gör. Elif EKİNCİ, Arş. Gör. Nazan BAKSİ ve HAYTAP Temsilcisi Sevgi EKMEKÇİLER) katıldı.

Dicle Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi Eğ itimlerini Online Dersler ile Sürdürmeye Devam Etti.

Dicle Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi, 21 ülkeden 70 uluslararası öğrencinin Covid-19 nedeniyle yarım kalan yüz yüze eğitimlerini online dersler ile sürdürmeye devam etti.  Online eğitimlerin öğrencilerin talepleri doğrultusunda salgında normalleşme sürecine kadar devam ettirilmesi planlanmaktadır.