Sarf Malzemesi, Makine&Teçhizat Üretimi

Dicle Üniversitesi Kendi Kaynaklarıyla El ve Yüzey Dezenfektanı Üretiyor

Kovid-19 pandemisi dolayısıyla oluşan ihtiyaca binaen Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) tarafından dezenfektan ve el dezenfektanı üretmeye başladı. DÜBTAM’da üretilen el ve yüzey dezenfektanları kampüs ve birimlerin dezenfektasyonu amacıyla kullanılıyor. Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) Müdürü Prof. Dr. Birol OTLUDİL, tüm dünyaya yayılan yeni korona virüs salgınında Türkiye’deki vaka sayılarının da artmasıyla dezenfektan kullanımının önem kazandığını, DÜBTAM aracılığı ile standartlara uygun üretim yaptıklarını belirterek, üniversitenin dezenfektan ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Maske ve Eldiven Atıkları İçin Geri Dönüşüm Kutuları Kullanılmaya Başlandı

Covid-19 önlemleri kapsamında kullanılan maske ve eldivenlerin diğer çöplerden ayrılması için geri dönüşüm kutuları kullanılmaya başlandı.