Faaliyetler

Üniversitemizdeki birimlerin paletlerle yapmış olduğu geri dönüşüm çalışması

 

Çevre sorunları ve sıfır atık koordinasyon kurulu 29/11/2022 ve 05/04/2023 tarihlerinde olağan toplantılarını gerçekleştirdi.


Sıfır Atık Çalışması Kapsamında Ziyaret..

Dicle Üniversitesi, Sıfır Atık Çalışma Ekibi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi iklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Mehmet Emin MÜLAYİM'i ziyaret ederek üniversite yerleşkesinde, Sıfır Atık Projesi kapsamında ortak çalışmalar yapılması değerlendirildi.


 TÜRKİYE ÇEVRE AJANSINDAN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Üniversitemizde uygulanan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Çevre Ajansı Başkan Yardımcısı Dr. Zübeyir Dedeoğlu ve beraberindeki heyet incelemelerde bulunmak üzere Üniversitemize ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında Üniversitemiz Çevre Sorunları ve Sıfır Atık Koordinatörlüğü Birimi personeli ile bir araya gelen Türkiye Çevre Ajansı yetkilileri, Üniversitemizdeki Sıfır Atık uygulamalarını yerinde inceleyerek planlanan öncü projelerde Dicle Üniversitesi’nin “Pilot Üniversite” olma durumu değerlendirildi.

Ajans yetkilileri ve üniversitemiz Çevre Sorunları ve Sıfır Atık Koordinatörlüğü Birimi personeli ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’u makamında ziyaret ederek yapılan gezi ve inceleme ile ilgili değerlendirmede bulundu.