TARİHÇE

D.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1990-1991 eğitim-öğretim yılında Hemşirelik programı ile eğitime başlamıştır. 1992-1993 öğretim yılında ise Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik bölümlerinin ön lisans eğitimine alınması ile Sağlık Bakanlığı  ve YÖK arasında yapılan protokol gereği Sağlık  Lisesi,  Diyarbakır Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna dönüşmüş ve   Hemşirelik programı ile eğitim öğretime başlamıştır.

1997-1998 yılında Hemşirelik eğitiminin lisans düzeyine çıkarılmasıyla okullarımızın Hemşirelik programları yerine, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı Anestezi Programı, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna  bağlı da Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları açılmıştır. 02.02.2001 tarihinde D.Ü.   Rektörlüğünün teklifi ve YÖK Başkanlığının 27.02.2001 tarihli Yürütme Kurulunun Kararı ile her iki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adı  altında birleştirilmiştir.

Yüksekokulumuzda şuan ;

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ

·         Anestezi

·         Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

·         Ortopedik Protez ve Ortez

·         Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

·         Tıbbi Laboratuar Teknikleri

·         Fizyoterapi

·         Diyaliz

·         İlk ve Acil Yardım

DİŞÇİLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

·         Ağız ve Diş Sağlığı

·         Diş Protez Teknolojisi

SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

·         Yaşlı Bakımı

Olmak üzere toplam 11 ön lisans programı ile eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

.