D.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1990-1991 eğitim-öğretim yılında Hemşirelik programı ile eğitime başlamıştır. 1992-1993 öğretim yılında ise Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik bölümlerinin ön lisans eğitimine alınması ile Sağlık Bakanlığı  ve YÖK arasında yapılan protokol gereği Sağlık  Lisesi,  Diyarbakır Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna dönüşmüş ve   Hemşirelik programı ile eğitim öğretime başlamıştır.

1997-1998 yılında Hemşirelik eğitiminin lisans düzeyine çıkarılmasıyla okullarımızın Hemşirelik programları yerine, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne  bağlı olarak  açılan “Anestezi” ile “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” ön lisans programları ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilmiştir. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında “Ortopedik Protez ve Ortez” , 2008-2009 eğitim-öğretim yılında “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri” , 2010-2011 eğitim-öğretim yılında “Tıbbi Laboratuar Teknikleri” ön lisans programları açılmıştır. Daha sonra 2015 yılında “İlk ve Acil Yardım” ön lisans programı açılmış olup, henüz öğrenci alımı yapılmamıştır.

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ ÖN LİSANS PROGRAMLARI

·        Anestezi