Bismil Meslek Yüksekokulu Bahçesinde Meyve Fidanı Dikimi Yapıldı

31.03.2023

Dicle Üniversitesi Bismil Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı Hocaları ve Öğrencileri tarafından Meslek Yüksekokulu bahçesinde değişik türlerden meyve fidanı dikimi yapıldı. Etkinlikle ilgili bilgi veren Bismil Meslek Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Mehmet Salih Sayar, bahçe sulama suyu yetersizliği nedeniyle şimdiye kadar meslek yüksekokulu bahçesinde istenilen seviyede ağaçlandırma yapamadıklarını, ancak 2022 yılı sonbahar döneminde yüksekokul bahçesinde açtıkları sondaj kuyusu ile okul bahçesi sulaması için ihtiyaç duyulan suyu temin edebildiklerini belirtti. Su sorunu çözüldükten sonra 2023 Mart ayında farklı türlerden çok sayıda meyve fidanı dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Prof.Dr. Sayar, meyve bahçesi tesis ederken bilimsel olarak önerilen dikim aralıkları ve türlerin döllenme biyolojilerini dikkate alarak dikimleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çok sayıda meyve türüne yer vermelerinin nedeni olarak da, Bismil ekolojisine uygun meyve türlerini belirlemek istediklerini sözlerine ekledi. Fidan dikim etkinliği toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.