Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda
İşleme Bölümü öğrencileri; Gıda Endüstrisi Makineleri ve Gıda Mikrobiyolojisi
dersinin uygulaması kapsamında, ders sorumlusu Öğr. Gör. Erkan TOPEL ve Öğr.
Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk YEŞİL ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Diyarbakır
Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gezi düzenledi.
Bu etkinlik kapsamında; Kurum
Müdürü Mehmet DENİZ tarafından gıda analizi yapılan laboratuvarlar
gezdirildi. Gıda Katkı Maddeleri, Mikotoksin, Fiziksel ve Kimyasal Analizler,
Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı sorumluları tarafından öğrencilere analiz
aşamaları ve kullanılan cihazlar tanıtıldı. Gıdalarda yapılan hilelerin (Taklid
ve Tağşiş) analizlerinin de son teknoloji ile bu Laboratuvarda yapıldığı
aktarıldı.
Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya
konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan
İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme
imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin
ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik
gezilerimiz devam edecektir.