Sık Sorulan Sorular ve Cevapları ÜNİP

2021-2022 Güz Dönemi Alımları İçin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

ÜNİP KAPSAMINDA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLAR İÇİN

Soru 1 : ÜNİP’e kimler başvurabilir?

Cevap 1: ÜNİP kontenjanları Üniversitenin iş birliği yaptığı diğer üniversitelerin öğretim yardımcıları, okutman ve öğretim görevlilerine açıktır. ÜNİP kontenjanından başvuran adayların, ilgili programlara ilişkin genel kontenjanlar için belirlenen asgari şartları sağlamaları gerekir.

Soru 2 : Başvuru öncesinde herhangi bir işlem yapmam gerekir mi?

Cevap 2: Anabilim dallarınca kontenjan ayrılabilmesi için ÜNİP kapsamında üniversitemize gelmek isteyen adayların üniversiteleri aracılığı ile enstitümüzdeki ilgili program için talepte bulunması ve bununla ilgili yazışmaların başvurudan en az 1 ay önce tamamlanmış olması gerekmektedir.

Soru 3 : ÜNİP kontenjanlarında değerlendirme sınavı var mıdır?

Cevap 3: Genel kontenjanda belirtilen eşdeğer program kabul şartlarına göre değerlendirme sınavı yapılacaktır.

Soru 4 : ÜNİP kontenjanlarında değerlendirme nasıl yapılmaktadır?

Cevap 4: Adayların başarı notu, genel kontenjanlarda belirtilen sınav şekli ve puanlama usullerine göre belirlenecektir.