Sık Sorulan Sorular ve Cevapları Doktora

2021-2022 Güz Dönemi Alımları İçin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN

Soru 1 : Enstitünüzde hangi doktora programları öğrenci almaktadır.

Cevap 1: Felsefe ve Din Bilimleri, İktisat, İşletme, Kamu Hukuku, Kürt Dili ve Kültürü, Özel Hukuk, Temel İslam Bilimleri ve Türk Dili ve Edebiyatı anabilim dalları öğrenci almaktadır. Doğu Dilleri ve Edebiyatları, Psikoloji, Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Arkeoloji, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Kamu Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet ve İslam Tarihi ve Sanatları anabilim dalları bu dönem öğrenci almamaktadır.

Soru 2 : Doktora programlarında değerlendirme sınavı nasıl yapılmaktadır.

Cevap 2: Anabilim dallarının almış oldukları karar çerçevesinde sadece bilim sınavı ya da bilim sınavı + mülakat şeklinde yapılmaktadır.

Soru 3 : Doktora programına başvurabilmek için ALES puanım en az kaç olmalıdır ve ALES puanımın geçerlilik süresi ne kadardır?

Cevap 3: ALES puanınız (GRE veya GMAT sınavlarından Senato tarafından belirlenen eşdeğer puan) en az 60 olmalıdır. ALES puanınız sınava girildiği tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir.

Soru 4 : Doktora programlarınızda yabancı dil şartı aranmakta mıdır?

Cevap 4: Yabancı dil şartı istemekte olup Yabancı Dil Sınavından (Anadili hariç YDS, YÖKDİL veya ÖSYM ya da YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlar) en az 55 puan alınmış olması zorunludur. Merkezi ve eşdeğeri sınavların geçerlik süreleri kendi geçerlik süreleriyle sınırlıdır

Soru 5 : Yabancı dil puanımın geçerlilik süresi ne kadardır?

Cevap 5: Yabancı dil puanınız sınava girildiği tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir.

Soru 6 : Doktora programlarında değerlendirme nasıl yapılmaktadır?

Cevap 6: Doktora Başarı notu %50 ALES, %10 AGNO/lisans, %10 AGNO/yüksek lisans, %20 Değerlendirme (bilim ve/veya mülakat) Sınav Sonucu ve  %10 yabancı dil puanlarının toplamından oluşur.

Soru 7 : Birden fazla lisansüstü programa başvuru yapabilir miyim?

Cevap 7: Enstitümüze bağlı 1 Tezsiz Yüksek Lisans ile 1 Tezli Yüksek Lisans veya 1 Tezsiz Yüksek Lisans ile 1 Doktora programına başvuru yapabilirsiniz. Başka bir ifade ile aynı anda 2 tezli lisansüstü programa başvuru yapılamaz.