"Konsept Dışı" Kişisel Fotoğraf Sergisi

Dicle Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerinden Ramazan Karagöl'ün Mercan Sanal Sanat Galerisi'nde gerçekleştirdiği "Konsept Dışı" isimli sanal kişisel fotoğraf sergisi açılmıştır. Kişisel sergiyi bilgisayar ve tabletleriniz aracılığı ile aşağıdaki alandan ya da bağlantı linkine (https://www.artsteps.com/view/60cf89964ea30da903b462ac?currentUser) tıklayarak sanal olarak gezebilirsiniz.

Pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen sergide, Karagöl'ün farklı dönemlerde fotoğrafladığı 33 adet eseri yer almaktadır. Sergilenen dijital fotoğraflar tek bir konu altında toplanmayıp anlık fotoğraflanan doğal kompozisyonlardan oluşmaktadır. Konsept Dışı adı verilen sergideki eserlerin genelinde; ışık-gölgede, renkte veya konuda güçlü kontrastlar bulunmaktadır. Yakın çekim, uzun pozlama, deneysel ve manuel uygulamalarla ortaya çıkan fotoğraflar renkli ya da siyah-beyaz olarak sergilenmektedir. Açıklamasında belirtilen bir fotoğraf dışında kalan diğer tüm fotoğraflar üzerinde basit kırpma, renk ve kontrast ayarları dışında herhangi bir dijital uygulama gerçekleştirilmemiştir.