Barış AYDIN "Bu Bir Manifesto Değildir; Detaylar" İsimli Kişisel Sergi

Dicle Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Barış AYDIN'ın Mercan Sanal Sanat Galerisi'nde gerçekleştirdiği "Bu Bir Manifesto Değildir; Detaylar" İsimli Kişisel sergisi sanal olarak ziyarete açılmıştır. Kişisel sergiyi bilgisayar ve tabletleriniz aracılığı ile aşağıdaki alandan ya da buraya tıklayarak sanal olarak gezebilirsiniz.

2020’den bu yana üretilen işlerin bir araya getirildiği “Bu Bir Manifesto Değildir; Detaylar” isimli kişisel sergisinde Barış Aydın, çalışmalarında üretme süreci içinde barındırdığı fikirsel ve fiziksel davranışları, tercih ettiği nesneler ile mekân ve zaman olgularına dahil etmektedir. Bu olgular doğrultusunda çoğunlukla sergilendikleri mekanlara sıkı sıkıya bağlı olmayan, dolayısıyla birebir tekrarlanmasına ihtiyaç duyulmayan çalışmalarını, Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Mercan Sanal Galerisi’ne uyarlayıp yeni bir ilişkiler ağı içinde sunmaktadır. Bu bağlamda Aydın’ın, kavramlar ile cümlelerin gücünü tek yönlü bir ifadeden ziyade her bir çalışmada farklı bir düşünceyle birlikte bir anlama kavuşan ve farklı bakış açılarına davet eden, tamamlanmayı bekleyen bir duruşu sahiplendiği görülmektedir. Dijital çalışmaların yanı sıra farklı nesnelerin de tercih edilerek kullanıldığı Enstalasyonlardan oluşan sergi, 25 Mart 2022’de açıldıktan sonra 30 Mart 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacaktır.