BESYO ÖĞRENCİMİZ SEZGİN ATAÇ'TAN 'TARİHİ BAŞARI'

23.02.2024

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzdan mezun olan Antrenör Osman ÇELİK’in çalıştırdığı Antrenörlük eğitimi bölümümüz öğrencisi ve Milli Sporcumuz Sezgin ATAÇ,  18/02/2024 tarihinde İspanya Sevilla kentinde yapılan Zurich Sevilla Maraton'unda 2 saat 8 dakika 40 saniye Türkiye Cumhuriyeti tarihinin koşulmuş en hızlı maraton derecesini koşarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Ayrıca 2024 Paris olimpiyat oyunları için Raiking puan sıralamasında Olimpiyat yolunda büyük bir avantaj kazanmıştır. Atletizm tarihinde Türkiye doğumlu atletlerin içerisinde maratonda en iyi dereceyi koşan sporcu oldu. 30 saniye ile olimpiyat kotasını kaçıran Milli atlet ATAÇ, Paris 2024 olimpiyat kotası almak için çalışmalarına devam edecek. Üniversite tesislerimizi Milli Sporcularımıza açan başta Dicle Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ'a ve üniversite yönetimine çok teşekkür ederiz.