Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü

DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ TARİHÇESİ

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1996/1997 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci alarak faaliyetine başlayan Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı ile Kürt Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları'ndan oluşmaktadır. 96-97 Öğretim yılından itibaren Arap Dili ve Fars Dili’ne 40’ar kontenjanla öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bölümümüzün eğitim-öğretim aktiviteleri, 1996 eğitim-öğretim yılından beri sürmektedir.

Arap Dili ve Edebiyatı, Eğitim-Öğretim faaliyetini belirtildiği gibi sürdürmektedir.

Öğretim üyesi eksikliği nedeniyle Fars Dili ve Edebiyatı ile Kürt Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları’na Lisans öğrencisi alınmamaktadır.

Kürt Dili ve Edebiyatı Anabilimdalında Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesi altındaki Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalında 2012 Yılından beri Doktora, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları sürmektedir. Doktora ve Yüksek Lisans mezunları vermiş ve vermeye devam etmektedir.