Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü ,Süt
ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencileri; Süt ve Ürünleri Analizleri dersinin uygulaması
kapsamında, ders sorumlusu Öğr. Gör. Erkan TOPEL ile Tarım ve Orman
Bakanlığı’na bağlı Diyarbakır Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gezi
düzenledi.
Bu etkinlik kapsamında; Kurum Müdürü Mehmet DENİZ tarafından
gıda analizi yapılan laboratuvarlar gezdirildi. Gıda Katkı Maddeleri, Mikotoksin,
Fiziksel ve Kimyasal Analizler, Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı sorumluları
tarafından öğrencilere analiz aşamaları ve kullanılan cihazlar tanıtıldı.
Gıdalarda yapılan hilelerin (Taklid ve Tağşiş) analizlerinin de son teknoloji
ile bu Laboratuvarda yapıldığı aktarıldı.
Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede
Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki
Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır.
Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin
gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir.