Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı Hazırlanması Projesi Toplantısı Yapıldı - en


15.10.2021


Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı Hazırlanması Projesi kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü Su Tesisleri Dairesi Başkanlığı tarafından 14 Ekim 2021 tarihinde açılış ve başlangıç toplantısı yapılmıştır. Toplantı kapsamında Proje Koordinatörü Prof. Dr. Erdem GÖRGÜN ve Proje araştırıcı grubundan Jeoloji Yüksek Mühendisi Demet KARAMÜRSEL tarafından projenin amacı ve önemi, mevzuat gereklilikleri, havzanın mevcut durumu ile ilgili değerlendirmeler, proje iş planı, aşamaları ve veriler ile ilgili sunumlar yapılmıştır.

Proje tanıtım toplantısına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Davut KARAASLAN, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neşe ÜZEN, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gültekin ÖZDEMİR, Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Sema BAŞBAĞ ve Prof. Dr. Mehmet BAŞBAĞ katılmışlardır. Toplantıda Fakültemiz ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü Su Tesisleri Dairesi Başkanlığı arasında disiplinler ve kurumlar arası işbirlikleri açısından görüşmeler yapılmıştır. İleriye dönük teknik projeler düzeyinde işbirliği ve anlaşmalar yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştır.

 

Diski Genel Müdürü Sayın Fırat TUTSİ Dicle Üniversitesinin ve Ziraat Fakültesinin konuya ilgisinden dolayı memnun olduklarını, bundan sonra işbirliği yapmaya hazır olduklarını ve Ziraat Fakültesinin katkılarını önemsediklerini ve bu konularda proje geliştirmek istediklerini ifade etmişlerdir.