KURULUŞU

Silvan Meslek Yüksekokulu, 2009 yılında Çocuk Gelişimi, Bilgisayar Programcılığı, Elektrik ve Enerji olmak üzere üç program ile kurulmuştur. 2010-2011 öğretim yılında ek yerleştirme ile sadece Çocuk Gelişimi programında 40 öğrenci ile öğretim hayatına başlamış ve 2011-2012 öğretim yılında, Çocuk Gelişimi Programı II. Öğretimi de açılmıştır.

GELİŞİMİ

22.11.2011 tarihinde, Silvan Kaymakamı Sayın Yunus SEZER’in destekleriyle kurulan Silvan Meslek Yüksekokulu Geliştirme Derneğinin çalışmaları sayesinde yüksekokulun gelişimi hız kazanmıştır. İlçe Kaymakamı Sayın Yunus SEZER’in üstün gayretleri ile sekiz dönümlük alana kurulu Silvan Tekel İşletme Binaları üniversiteye tahsis edilmiştir. Derneğimiz, ulaşabildiği tüm hemşerilerimizin desteğini alarak çok kısa bir sürede bu binaları tadilat projeleri ile yüksekokula kazandırmıştır.

2012-2013 öğretim yılında, yine ek yerleştirme ile Bilgisayar Programcılığı birinci ve ikinci öğretim, Elektrik Programı birinci öğretimler de açılarak 50’şer öğrenci alınmış ve 2012-2013 öğretim yılı itibari ile yüksekokulumuz toplam 300 öğrenciye eğitim-öğretim olanağı sağlamıştır. 2018 yılında yüksekokulumuzda Sulama Teknolojisi ve Sosyal Hizmetler programlarının açılmasıyla yüksekokulumuzda açılan program sayısı beşe ulaşmıştır.