Program Hakkında

BÖLÜM HAKKINDA

· Meslek yüksekokulu bünyesinde Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Programcılığı Programı ve 1. Öğretim programı olmak üzere eğitim vermektedir.

· Bölüm, güncel yazılım dillerini kullanarak yazılım geliştirebilen, web sayfası ve yazılım programları tasarlama konusunda uzman, Bilgisayar ve bilgisayar sistemleri kurulumunu gerçekleştirebilecek, işletmelerin web ortamına taşınmasını sağlayabilecek, işletmeler için uygulama programları geliştirebilecek bilgi ve beceriye sahip meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

· Mezunlar; kamu veya özel sektörde, orta ve küçük ölçekli kurum ve kuruluşlarda Bilgisayar Programcısı, Sistem Destek Elemanı, Bilgisayar Eğitmeni, Yazılım Uzmanı, Uygulama Programcısı, Ağ Sorumlusu, Analist Programcı, Teknik Danışman, Web Tasarımcısı, İnternet Programcısı, Yazılım Koordinatörü ve Proje Müdürü olarak iş imkânı bulabilmektedirler.

· Bilgisayar Programcılığı ön lisans programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'na girerek Bilgisayar Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği gibi 4 yıllık lisans bölümlerine de geçiş yapabilmektedirler.

Bilgisayar Programcılığı Programında iki öğretim elemanı ile ön lisans düzeyinde eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Program hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz..

https://www.dicle.edu.tr/birimler/silvan-meslek-yuksekokulu/sayfalar/bilgisayar-7287 


BÖLÜM BAŞKANI

   Öğr. Gör. Aynur SEVİNÇ


BÖLÜM/PROGRAM ÖĞRETİM ELEMANLARI

ÜNVAN

AD-SOYAD

DAHİLİ TELEFON

E-POSTA

AKADEMİK GÖREVİ

Dr. Öğr. Gör.

 Emrah ASLAN

7954

 emrah.aslan@dicle.edu.tr

Müdür Yardımcısı

Öğr. Gör.

 Aynur SEVİNÇ

7956

 sevnc.aynur03@gmail.com

Bölüm Başkanı