Tarihçe

1976–1977 Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kurulan Diyarbakır Meslek Yüksekokulu, 20 Temmuz 1982 tarihinde Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır. Okulumuz, 1985–2002 yılları arasında Üniversite kampüsünde tek katlı barakalarda eğitim-öğretim verirken, 2002 tarihinde Mühendislik Mimarlık Fakültesinin 4. Bloğuna taşınmıştır.      Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 öğretim yılında Diyarbakır Meslek Yüksekokulunun üç meslek yüksekokuluna ayrılması sonucu ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. Meslek Yüksekokulumuz  şu an 15 bölüm ve 32 programla birinci ve ikinci öğretim olarak 46 öğretim elemanı ve 2238 öğrencisi ile öğretimine devam etmektedir.2021 yılı itibari  ile 15 bölüm ve 2238 öğrenci  ile  2’si II. Öğretim olmak  üzere toplam 32 program ile eğitim-öğretimine devam eden yüksekokulumuz idari ve akademik yapısını güçlendirerek her geçen yıl daha da büyüyerek gelişimini sürdürmektedir.

Yüksekokulumuz bölümlerinde güçlü  araştırma altyapısı ve eğitim kalitesi amaçlanmaktadır. Yeni ve modern teknolojik açılımlara öncülük eden çalışmalar sürekli olarak sürdürülmektedir. Yüksekokulumuz laboratuvarlarının alt yapısının sürekli yenilikleri takip etme gayretinde olması, bilimsel ve araştırmaya yönelik uluslararası  standardı yakalama politikamızın sonucudur.    Yüksekokulumuz öğretim elemanlarının Internet erişimi ve bilgisayarları bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda öğrenci ve akademisyenlerimize hizmet vermek amacıyla 20 adet modern sınıf, 6’ sı bilgisayar laboratuvarı olmak üzere 18 adet laboratuvar mevcuttur. Ayrıca Yüksekokulumuzda 13 Atölye, 1 adet Amfi, 1 Adet konferans salonu mevcuttur. Eğitim- Öğretimde çağdaş teknolojinin getirdiği olanakların kullanımı ve takibi bir zorunluluktur. Derslerde ve bölüm etkinliklerinde kullanılmak üzere, Müdürlüğümüz tarafından sınıf ve laboratuvarların tamamına projeksiyon takılması sağlanmıştır.