İklimlendirme ve Soğutma Teknolojiisi

Öğr. Gör. İlhami POYRAZ

Akademik Kadro

Program Tanıtımı

Bir İklimlendirme ve Soğutma Teknikeri, Evler, işyerleri ve endüstriyel tesislerdeki iklimlendirme, havalandırma ve soğutma tesislerinin kurulması, işletilmesi ve bakımından sorumlu tekniker yetiştirmektir. Yetiştirilen bu teknikerler, makine mühendisleri ile kalifiye işçi ve teknisyenler arasında hem yeterli teknik bilgiye hem de pratik beceriye sahip nitelikli eleman ihtiyacını gidermeye yöneliktir.

Mezun olan öğrencilerimiz hastanelerde, otellerde, yetkili servislerde ve kamu kuruluşlarında istihdam olanakları bulabilmektedirler.

Mezuniyet için gerekli minimum kredi :

Toplam: 100 Ulusal kredi ve 120 AKTS
Zorunlu Staj: 30 iş günü
Eğitim süresi: 2 yıl

Meslekte İlerleme:

İklimlendirme Ve Soğutma Teknolojisi ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş Sınavıyla geçebilecekleri bölümler*

• Enerji Sistemleri Mühendisliği
  • Enerji Yönetimi
  • Makine Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği

*2018 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir

Ayrıca mezun olan öğrencimiz isterlerse sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi kayıt olarak lisans tamamlama yapabilirler.

(’’Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.’’)

Laboratuvarlar:

• Ev Cihazları Laboratuarlar