GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM BAŞKANI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞR. GÖR. EZGİ SOYAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKADEMİK PERSONEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖMER FARUK YEŞİL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞR. GÖR. ERKAN TOPEL 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞR. GÖR. EZGİ SOYAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM DANIŞMANI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞR. GÖR. EZGİ SOYAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAJ DANIŞMANI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖĞR. GÖR. EZGİ SOYAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM TANITIMI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yaşam için vazgeçilmez bir besin maddesi olan gıdanın, taze, hijyenik ve istenen tat-aroma özellikleri ile tüketiciye ulaştırılabilmesi önemlidir. Bu amaca hizmet eden Gıda Teknolojisi Programı, öğrencilere gıda ürünlerinin işlenmesi, gıda ürünlerinde kalite kontrol faaliyetleri, gıda işletmelerinin kurulması ve organize edilmesi, gıda yan ürünlerinin değerlendirilmesi, mikrobiyoloji, hijyen ve sanitasyon gibi konularda yeterli eğitimi verecek şekilde düzenlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başta süt işletmeleri olmak üzere gıda üretimi yapan işletmelerde istihdam edilebilmektedir.

 

 

Kamuda görev alabilmektedirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kendileri işyeri açıp faaliyet gösterebilmektedirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gıda Mühendisliği

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beslenme ve Diyetetik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Süt Teknolojisi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kimya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bitki Koruma