Tarihçe

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün açılması teklifi, 28.04.2010 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun görülmüş ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2012 yılında kurulmuştur. Bölümün kuruluş amacı hem bölgesel hem de ulusal düzeyde artan bilgisayar teknolojileri ihtiyacına yanıt vermek ve bu alanda yetişmiş donanımlı mühendisler yetiştirmektir.

Kuruluşumuz, bilişim sektörünün hızla büyüdüğü bir dönemde gerçekleşti ve bilgisayar mühendisliği alanındaki talepleri karşılamak için bir çözüm olarak ortaya çıktı. Bu dönemdeki ihtiyaçlar doğrultusunda, bölümümüzün temel misyonu ve vizyonu şekillendi. Sürekli olarak teknolojiye ayak uydurarak, en son bilgi ve becerileri sunmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, bilgisayar teknolojilerinin toplumsal ve endüstriyel faydalarını artırmak için projeler üretmeye odaklandık.

Bölümümüz, kurumsal tarihçesindeki bu değerli deneyimler ve bilgi birikimiyle geleceğe bakmaktadır. Her geçen yıl, daha fazla başarıya ulaşma ve bilgisayar mühendisliği alanında lider bir rol üstlenme hedefimizi güçlendirmektedir.