GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAV DUYURUSU

20.05.2024


Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12'nci maddesi uyarınca Üniversitemiz personeline yönelik olarak Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği sınavı düzenlenecektir.

Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının yazılı aşaması ilgili Yönetmelik hükümleri uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Anadolu Üniversitesine yaptırılacaktır.

Atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, birimi, sayısı, başvuracak personelde aranan nitelikler. (GYS Kadroları ve ÜDS Kadroları )

Görevde Yükselme sınavına ilişkin konu başlıkları (Tıklayınız) Ünvan değişikliği sınavı ise görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yapılacaktır.

-Başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunacaktır.

-Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür.

-İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ile aday memur statüsünde bulunan personel başvurmamalıdır. Bu tür başvuru olması halinde değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Müracaatlarda başvuruda bulunulan kadroya ilişkin birim ve kadro derecesi belirtilmeyecektir.

-Başvuruların 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında ( Ek-1, Ek-2 ve bu forumların Konulacak Zarf Örneği) yer alan formların doldurulup,  görev yaptığınız birimin yazı işlerinden evrak numarası verildikten sonra birimlerce Personel Daire Başkanlığına kapalı zarf içinde gönderilmesi gerekmektedir. Üniversitemiz kadrosunda olup başka kurumlarda geçici görevlendirmeyle çalışan personelin başvuruları, Rektörlük Yazı İşleri ve Genel Evrak Şube Müdürlüğüne yapılacaktır.

- Başvurular, başvuru süresinin sona ermesine müteakip Sınav Kurulu tarafından 03-21 Haziran 2024 tarihleri arasında incelenecek,

- Aranan şartları taşıyan adaylara ilişkin listeler, 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında Personel Daire Başkanlığı internet sayfasında yayımlanacaktır. 
-Adaylar aday listesine ilişkin olarak 01-05 Temmuz 2024 tarihleri arasında sınav kuruluna iletilmek üzere Personel Daire Başkanlığına itirazlarını yapabilecektir.

-Sınav Kurulu itirazları 08-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında karara bağlayacak,

-Kesinleşen liste 23-29 Temmuz 2024 tarihlerinde Personel Daire Başkanlığının internet sayfasında   ilan edilecektir.

 

Not: Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği ile ilgili sıkça sorulan sorular, Personel Daire Başkanlığımızın sayfasında yayımlanmıştır.