YENİ MEDYA ve SEKTÖR

16.06.2022 - 16.06.2022

İletişim Fakültesi Sektör Buluşmaları Zeynep Atakan ile Başladı

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sabancı Vakfı Kısa Film Platformunun işbirliğiyle düzenlenen “Yeni Medya ve Sektör” başlıklı webinarda İletişim Fakültesi öğrencileri ünlü yapımcı ve Sanat Yönetmeni Zeynep Atakan ile buluştu. 3 Aralık 2021 Cuma günü saat 14.00’da başlayan program zoom üzerinden, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe’nin moderatörlüğünde gerçekleşti. Uzun yıllar film sektöründe her alanda çalışan ve yapımcı olarak uzmanlaşan Zeynep Atakan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema Televizyon bölümünden mezundur. 2010 yılında Avrupa Film Akademisi “Eurimages Yılın Yapımcısı” ödülünü kazanan Atakan, aynı yıl sinema alanında gençlere deneyim ve bilgi aktarmayı hedefleyen Yapımlab Atölyelerini oluşturdu. 2014 yılında Atakan, Uçan Süpürge Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne layık görüldü ve yapımcılığını üstlendiği Kış Uykusu, festivalin en prestijli ödülü olan 67. Cannes Film Festivali’nde Palme d’Or’u kazandı. Nuri Bilge Ceylan’ın İklimler (2006), Üç Maymun (2008), Bir Zamanlar Anadolu'da (2011), Kış Uykusu (2014) ve Ahlat Ağacı (2018) filmlerinin yapımcılığının yanı sıra, sinema ve film sektöründe daha pek çok yapım ve organizasyonun içinde bulunan Zeynep Atakan, aynı zamanda Sabancı Vakfı tarafından oluşturulan Sabancı Vakfı Kısa Film Platformu’nun sanat yönetmenidir. Deneyimlerini ve çalışmalarını Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaşan ünlü yapımcı ve sanat yönetmeni, sinemanın üreten ve üretmeyi seven herkesin üstlenebileceği bir iş olduğunu ifade ederek, sinemanın bir derdi olanın, bir fikri olanın yapacağı bir iş olduğuna dikkat çekti. İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fahrünnisa Kazan’ın da katıldığı programda, İletişim Fakültesi öğrencileri için düzenlenecek mesleki eğitim atölyelerinde deneyimlerini paylaşması noktasında kendisine davet sunuldu. Yoğunluğuna rağmen daveti kırmayıp kabul eden Atakan’dan, Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için şimdiden söz alındı. Zeynep Atakan vaktinin çok kısıtlı olmasına rağmen Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluşmaktan büyük bir keyif alacağını ifade ederek, Diyarbakır’a gelmekten her zaman mutluluk duyacağını belirtti.