TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı Diyarbakır'da Düzenlendi ve Etkinliğe DÜBTAM da Katıldı

13.10.2021 - 16.10.2021

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında ’Her şeyde bilim, herkese bilim’ sloganıyla Diyarbakır’da bilimsel etkinlikler yapıldı. Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen bilim etkinliklerine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç katıldı. Dicle Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de aralarında bulunduğu stantları gezen Rektör Karakoç, 6-15 yaş aralığındaki çocukların ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen bilim şenliği ile ilgili yaptığı açıklamada,  "TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri ile Diyarbakır’daki çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel faaliyetlere ilgisini çekmek, bilimsel temelli düşünme gibi becerilerini geliştirmek, yeteneklerini fark etmelerini sağlamak ve eğlenmeleri amaçlanmaktadır" dedi. Diyarbakır'da düzenlenen TÜBİTAK 4007 bilim şenliklerine Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi de (DÜBTAM) katılım sağladı. Bilim şenliğinde DÜBTAM standında yapılan renkli deneyler çocukların ve gençlerin yoğun ilgisini çekti.