DİYARBAKIR DEĞERLERİNİ ANIYOR-2 CAHİT SITKI TARANCI ANISINA KONFERANS

20.10.2021 - 31.10.2022

DİYARBAKIR DEĞERLERİNİ ANIYOR-2 CAHİT SITKI TARANCI ANISINA KONFERANS

Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli isimlerinden Diyarbakırlı Cahit Sıtkı TARANCI , ölümünün 65. yılında Dicle Üniversitesi’nde anıldı.

Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü tarafından "Diyarbakır Değerlerini Anıyor-2 Cahit Sıtkı TARANCI Anısına" adlı konferans düzenlendi. 4 Ekim 1910'da Diyarbakır'da dünyaya gelen ünlü şair, parlak bir eğitim ve çalışma hayatına sahip oldu. "Otuz beş yaş" şiiriyle hafızalara kazındı. TARANCI'nın Türk şiirinde özgün bir yere sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kamuran ERONAT , "Cahit Sıtkı TARANCI’nın hayatını ikiye ayırabiliriz. Baudelaire’yi tanımadan önce Baudelaire’yi tanıdıktan sonra diyebiliriz. Cahit Sıtkı TARANCI , onu tanıdıktan sonra şiire farklı sevdalanır. Bütün mesaisini şiire harcar" dedi.

Yayını izlemek için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=anaQQV03nrQ