BİR İLETİŞİM DUAYENİNİN ANILARI

21.06.2022 - 21.06.2022

BİR İLETİŞİM DUAYENİNİN ANILARI

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenmekte olan Dicle İletişim Buluşmaları’nın 4. oturumu, bir iletişim duayeni olan akademinin önemli ismi Ankara Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Oya TOKGÖZ ile 18 Mayıs 2022 tarihinde zoom üzerinden gerçekleşti.

Söyleşi, Tokgöz’ün Ekim 2021’de İmge Kitabevi’nden çıkan, oturumun da ismi olan “Bir İletişim Duayeninin Anıları” kitabı projesinin ortaya çıkışı ve yazılma sürecinin anlatımıyla başladı. Türkiye ve yurt dışındaki eğitim süreci ve o süreçte yaşanmış olan zorlukları dile getiren Tokgöz, akademik hayata girişiyle birlikte yaşadıklarını anlattı. 1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda başlayan asistanlığı ve iletişim alanının henüz çok yeni bir alan olması sebebiyle yaşamış oldukları zorlukları dile getiren Tokgöz, akademik kariyerindeki basamakları ne kadar zorluklarla çıktıklarını detaylarıyla paylaştı.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin staj yapmalarının önemine değinen Tokgöz, şimdiki İletişim Fakültesi  öğrencilerinin gerek akademik gerekse teknik imkânlar bakımından daha şanslı olduklarını, bu şansı iyi kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Moderatörlüğünü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı AYDEMİR’in yürüttüğü söyleşi, Tokgöz’ün henüz yolun başında olan fakültemiz öğrencileri özellikle de akademisyenliği tercih edecekler için yol gösterici olacak nitelikte bir içerikle 1,5 saat sürdü. Fakültemiz öğretim elemanları, öğrencileri, farklı üniversitelerden öğretim elemanları ve alana ilgi duyanların katıldığı söyleşi, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.