ALAEDDİN YAVAŞÇA'YA SAYGI KONSERİ

23.05.2022 - 03.06.2025

PROF. DR. ALAADDİN YAVAŞÇA’YA SAYGI KONSERİ

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi. Öğretim Görevlisi Meltem MACİT şefliğinde Türk Müziği ve Ses Eğitimi Bölümü öğrenci korosu tarafından sanat müziğinin en sevilen eserleri seslendirildi.

23 Mayıs 2022 tarihinde Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi B salonunda, saat 15.00’te gerçekleşen “Baharın Sadası” adlı konserde Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekâr Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, şarkılarıyla anıldı.

Büyük ilgi gören konserde Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok sevdiği eserlerden biri olan “Neyleyim Köşkü”  adlı eser Diyarbakır'ın yetiştirdiği değerli sanatçı İbrahim Macit  tarafından seslendirildi.

Yayını izlemek için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=dyL6gDBDiNM