Tarihçe

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 1993-1994 öğretim yılından itibaren lisans düzeyinde öğrenci almaya başlamıştır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren yüksek lisans programına öğrenci alımı başlamıştır. Bölümümüzde, İmalat ve Konstrüksiyon, Termodinamik, Enerji, Mekanik ileMakine Dinamiği ve Teorisi olmak üzere 5 alt ana bilim dalı mevcuttur. Bölümümüzde Talaşlı İmalat, Kaynak, Malzeme-Mekanik, İçten Yanmalı Motorlar ve Soğutma Tekniği Laboratuvarları bulunmaktadır. Fakültemiz bünyesinde bölümümüze ait donanımlı sınıflarımızda eğitim verilmektedir.

Ülke gelişimine katkı sağlayacak yüksek donanıma sahip makine mühendisleri yetiştirmeyi hedef alan akademik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.