Türk Halk Oyunları Bölümü Hakkında Genel Bilgi

Bölümümüzün kuruluş döneminde amacı; “Türk Halk Oyunlarını bilimsel yöntem ve tekniklerle öğreterek, gelecek kuşaklara aktarmak ve aktarmasını sağlayacak yetkin eğitimciler, sanatçılar ve akademisyenler yetiştirmek”olarak belirlenmiştir.

2008-2009 Güz Yarıyılında Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabulüne başlayan Bölümümüz; kuruluşundan bu yana geleneksel dans sanatı alanında yetkin sanatçılar, nitelikli eğitmenler ve koreolojiyi odağına alacak bilimsel çalışmalar yürütmeyi hedefleyen akademisyen adayları yetiştirmeye devam etmektedir.

Bölüm mezunlarımız Millî Eğitim Bakanlığı’nın tanıdığı “müzik öğretmenliği” hakkı neticesinde ilk ve orta dereceli okullarda öğretmen, kamu ve özel kurumlara ait dans topluluklarında dans sanatçısı/eğitmeni olarak istihdama katılmaktadır. Yine yükseköğretim kademesinde öğretim elemanı olarak görev yapmakta olan mezunlarımızın yanı sıra lisansüstü eğitimlerini sürdürmekte olan genç akademisyen adayı mezunlarımız bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir.

5 Aralık 2023 tarihinde Bölümümüzü temsil etmek üzere Dr. Öğr. Üyesi Sonay ÖDEMİŞ ve Öğr. Gör. Haluk Öyküm LUMALI sorumluluğunda, bölüm öğrencilerimizden oluşan HEVSEL DANS TOPLULUĞU’nun kuruluşu gerçekleştirilmiştir. HEVSEL DANS, yakın zamanda geleneksel dans repertuvarını kaynak edindiği özgün ve yenilikçi sahneleme ve koreografi üretimlerini sanat izleyicileriyle paylaşmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi itibariyle Bölümümüz biri Doktor Öğretim Üyesi, biriyse Öğretim Görevlisi olmak üzere kadrolu iki (2) öğretim elemanı eşliğinde Özel Yetenek Sınavı sonucunda kabul ettiği öğrencilerle eğitim-öğretim ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmektedir. Konservatuvarımıza bağlı diğer bölümlerimizden alınan servis dersleri öğretim elemanı desteğinin yanı sıra başka devlet kurumlarının personeli olan beş (5) ek ders ücretli öğretim elemanı da Bölümüz eğitim programındaki derslerin yürütülmesinde görev almaktadır.

Kuruluşundan İtibaren Bölüm Başkanlığı Görevini Yürütenler

2008-2011                  Öğr. Gör. Savaş ÖZTÜRK