Ses Eğitimi Bölümü Akademik Kadrosu


SES EĞİTİMİ BÖLÜMÜ



Dr.Öğr.Üyesi Ahmet GÜNDÜZ

           1979 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladı. Lisans Öğrenimini: Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü Türk Halk Müziği Ana sanat dalında tamamladı (1998-2003). TRT Diyarbakır Radyosu Türk Halk Müziği Korosunda bağlama sanatçılığı yaptı (2003-2004). Yüksek Lisans Öğrenimini Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bilimleri ve Müzikoloji programında bitirdi (2009-2011). 2011 yılından beri TRT Diyarbakır Radyosu Türk Halk Müziği Çocuk Korosunda şeflik ve eğitmenlik yapmaktadır. 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji ve Müzik teorisi alanında başladığı doktora öğrenimi, tez aşamasında devam etmektedir. 2004 yılından beri Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. 1998 yılından itibaren Türk Halk Müziği alanında birçok dinleti, konser vb. faaliyetlerde görev almıştır. Ayrıca 2015 ve 2017 yıllarında Dicle Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Müzik ve Dans Kongresinde sekretarya ve düzenleme kurulunda görev almıştır. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarında; Türk Halk Müziği Solfej ve Nazariyatı, Türk Halk Müziği Repertuarı, Oyun Müzikleri, Meslek Çalgısı Bağlama derslerini yürütmektedir. 2018 yılından bu yana Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

 

 

 



Öğr. Gör. Tuna ÇETİN

         Temmuz 1979 tarihinde babasının görev yaptığı Merzifon da doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini Balıkesir de tamamladı.Müziğe 1996 yılında Balıkesir de ud eğitimi alarak başladı ve sonrasında yine aynı şehirde Türk Sanat Müziği Korosuna katılım sağlayarak devam etti.1999 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Temel Bilimler bölümünü kazanarak Klasik Kemençe üzerine Lisans eğitimi aldı. 2006 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi bölümünde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisans Eğitimini ise Atatürk ÜniversitesiGüzel Sanatlar Enstitüsü müzik bilimleri ve Müzikoloji bölümündetamamladı. 1999 yılından bu yana birçok konsere ud ve Klasik Kemençe ile eşlik etti. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında; Klasik Kemençe, Türk Müziği Solfej ve Nazariyatı, Ud derslerine girmekte ve hala bu kurumda Öğr. Gör. olarak çalışmaktadır.

 

 

Öğr. Gör. Bayram ÇÖKLÜ

   1972 yılında Batman'da doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. (1988-1990) yılları arasında Diyarbakır Valiliği (TSM) korosunda Hanende olarak görev yaptı.(1990-1995) dönemlerinde, Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosunda Misafir Sanatçı olarak görev yaptı.(1988-1989) yıllarında Diyarbakır Valilik TSM Korosunda başladı. (1991-1996)yılları arasında Diyarbakır Devlet Müziği Korosunda istisna akitli misafir ses sanatçısı olarak görev yaptı. (1997-2002) yılları arasında Lisans öğrenimini Ege Üniversitesi Devlet  Türk Musikisi Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümü Mızraplı Sazlar Anasanat Dalında tamamladı. (1997-2003) yılları arasında İzmir Defterdarlığı Maliye TSM Korosunu çalıştırdı. Birçok konserde solist olarak görev aldı. 2003-2005 yıllarında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında geçici olarak görevlendirildi. 2006 yılından bu yana Ses Eğitimi Bölümünde kadrolu olarak görevine devam etmekte olup Devlet Konservatuarınde Musiki Tarihi, Çalgı (Ud), Organoloji, Musiki Edebiyatı, Form Bilgisi, Eser Analizi, Müzik Akustiği derslerini yürütmektedir. 'Ud' sazı üzerine Atölye ve Yapımı; Method yazımı ile ilgili çalışmalar yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

 

 




 Dr.Öğr.Üyesi Sibel ÇELİK

       1986 yılında Mudurnu’da doğdu. İlk ve orta öğreniminin ardından, Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden 1999, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü’nden 2008’de  mezun oldu. 2007 yılında Portekiz’de Coimbra Üniversitesi’nin düzenlediği “ Summer Course: Art ,Languageand Culture a Social Approach in Mediterrenean” isimli yaz kursuna katıldı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Folklor ve Müzikoloji Anabilim Dalından “Muharrem Ertaş İcrâsında Bozlakların İncelenmesi” isimli yüksek lisans teziyle bilim uzmanı olarak 2011’de mezun oldu.2010-2016 yılları arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nda flüt/pikolo icracısı ve şef yardımcısı olarak çalıştı.2012’de Almanya Karlsruhe Polis Orkestrası ile konser verdi. Macaristan’da düzenlenen Türk Kurultay’ında konsere katıldı. Birçok uluslararası  ve ulusal konser, festival gibi  etkinliklerde yer aldı. Sahne üzerine Prof. Silvia Pigovici ile çalıştı.Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında müzik öğretmeni olarak çalıştı.  Doç. Dr. Tülün MALKOÇ ile çalışmalarını sürdürmektedir.



 

Öğr. Gör. Dr. Perçin DEMİRKOL YALÇIN

1982 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini burada tamamladı. 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. Burada Alaattin CANBAY ile keman, Tuna KOÇ ile armoni ve keman, Fuat ALİZADE ile piyano çalıştı. YYÜ’den 2005 yılında dereceyle mezun oldu ve Diyarbakır Birlik Lisesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı yıl Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi’nde çalışmaya başladı ve 2019 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Bu okulda Keman, Piyano, Orkestra, Müzik Tarihi, Müzik Biçimleri ve Bilişim Destekli Müzik derslerinde eğitim verdi. Aynı zamanda, 2006-2009 yılları arasında Yenişehir Seyrantepe İlköğretim, 2009-2010 yılları arasında Kayapınar Vehbi Koç İlköğretim Okullarında da müzik öğretmeni olarak çalıştı. 2010-2013 yılları arasında İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Bilim Dalında tezli yüksek lisan programını tamamladı.Burada, Prof. Dr. Turan SAĞER ile “Televizyon Çocuk Programlarında Yer Alan Müziklerin Müzik Dersi Öğretim Programı Genel ve Özel Amaçları Açısından İncelenmesi” adlı tez çalışmasını bitirerek mezun oldu.  2016-2017, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılları arasında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında görevlendirme çalıştı. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında, İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Bilim Dalında doktora eğitimine başladı. Prof. Dr. Onur ZAHAL ile yürüttüğü Doktora eğitimini 2023 yılında tamamladı. çalışmalarına  devam etmektedir. 2019 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarının“Ses Eğitimi” alanında açmış olduğu Öğretim Görevliliği sınavını kazanarak bu kurumda çalışmaya başladı. Burada; Keman, Temel Müzik Teorisi/Solfeji ve Müzik Öğretim Teknikleri derslerine girmekte ve hala bu kurumda çalışmaya devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongrede bildiriler sundu, dergilere makale yazdı. Bu çalışmalarının yanında pek çok, seminer, kurs, bilimsel toplantı, konser ve çalışmalara katıldı.

 



1992 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 2010-2012 yılları arasında İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Anabilim dalında 2 yıl eğitim aldıktan sonra buradan ayrılarak Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’nde lisans eğitimini sürdürdü ve 2015 yılında derece ile mezun oldu. Lisans eğitimi boyunca Prof. Dr. Barış Toptaş ile piyano, Prof. Dr. Server ACİM ile kontrabas çalıştı.  2010 yılında KPSS sınavında alanında Türkiye 2.liği ile Gaziantep Mehlika Alevli Ortaokuluna müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı yıl İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Programında yüksek lisans eğitimine başladı. Buradaki çalışmalarını Dr. Öğr. Üyesi Betül KARAGÖZ DURSUN ile sürdürerek “5. Sınıf müzik derslerinde materyal kullanımının öğrenci başarısı üzerindeki etkisi” başlıklı tez çalışması ile mezun oldu. 2019 yılında aynı üniversite ve enstitünün doktora programına başlayarak lisansüstü eğitimini sürdürdü. Buradaki çalışmalarını Prof. Dr. Onur ZAHAL danışmanlığında sürdürmektedir. 2019 yılında yönetici atama sınavını kazanarak Mehlika Alevli Ortaokulu’na müdür yardımcısı olarak atandı. Buradaki görevini bir yıl sürdürdükten sonra farklı yıllarda Malatya/Doğanşehir Atatürk Ortaokulu ve Battalgazi Bilim ve Sanat Merkezi’nde müzik öğretmeni olarak görev yaptı. Öğretmenlik kariyeri süresince yaptığı çalışmalardan dolayı 1 teşekkür belgesi, 3 başarı belgesi ve 1 üstün başarı belgesi ile ödüllendirildi. Ayrıca bu süreçte Tübitak Bilim Fuarlarında yürütücü ve proje danışmanlığı görevlerini sürdürdü. Gaziantep’te bulunduğu süre içerisinde Gaziantep Belediyesi Türk Musikisi Derneğinde aktif görev alarak konserlerde korist ve solist olarak yer aldı. 2019 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Altın Fıstık Türk Sanat Müziği Ses Yarışmasında “Endülüs’te Raks” isimli eser ile 2.lik derecesi aldı. 2022 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından açılan sınavı kazanarak Ses Eğitimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Hâlihazırda yayınlanmış bildiri ve makaleleri bulunmakla birlikte yayın çalışmalarına devam etmektedir.