Akademik Personel

TÜRK HALK OYUNLARI BÖLÜMÜ





Doç. Dr. Sonay ÖDEMİŞ

sonay.odemis@dicle.edu.tr

Dahili:2965

             İlk ve orta öğrenimini Aydın’da tamamladı. Lisans eğitimini 2006 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğreticilik Anasanat Dalı’nda tamamlamasını takiben girdiği, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Yüksek Lisans Programı’ndan Prof. Nihal CÖMERT ‘in danışmanlığında hazırladığı “Halk Oyunları Notasyon Sistemi Denemesi- Hareket Portesi Notasyon Sistemi” başlıklı tezi ile 2012 yılında MA (Master of Arts) derecesi aldı. 2012 yılında başladığı İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji ve Müzik Teorisi Doktora Programı’ndan Prof. Dr. Nilgün DOĞRUSÖZ DİŞİAÇIK’ın danışmanlığı ve Prof. Nihal CÖMERT’in eş danışmanlığında hazırladığı “Türkiye’de Geleneksel Danslar Alanında Yapılan Sistematik Çalışmalar” isimli tezi ile 2018 yılında doktor unvanı aldı.

               İlk ve orta öğrenimi boyunca sürdürdüğü zeybek dansları performans çalışmalarına ek olarak; Mukadder AKSOY, Özhan ÖZÜ, Sinan GÜLBAŞ, Mustafa ERİŞ, Cenk ÖDEMİŞ ve Olcay YOLCU ile zeybek dansları üzerine eğitmenlik çalışmaları yürüttü. Lisans eğitimi boyunca geleneksel danslar alanında pek çok gösteride solist, topluluk dansçısı, koreograf, danışman ve müzisyen olarak görevler aldı. Yüksek lisans eğitimi devam ederken 2009 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü’ne 2547 sayılı YÖK Kanunu’nun 50/D maddesi uyarınca “araştırma görevlisi” olarak göreve başlamasıyla birlikte, 2018 yılında görev süresi bitene kadar Prof. Nihal CÖMERT’in asistanlığını da üstlenerek; “hareket analizi, koreoloji, dans/hareket notasyonu, halkbilimi, geleneksel danslar literatürü ve geleneksel danslar tarihi konularında çalışmalar yaptı. İTÜ TMDK Türk Halk Oyunları Bölümü’ndeki görev süresi boyunca Öğr. Gör. Salim SINAR’ın yönetmenlik ve sahne yönetimi çalışmalarının bazılarında proje koordinatörlüğü ve asistanlığı görevlerini üstlendi. Doktora eğitimi boyunca; Prof. Songül KARAHASANOĞLU, Prof. Dr. Nilgün DOĞRUSÖZ DİŞİAÇIK, Prof. Şehvar BEŞİROĞLU, Prof. Dr. Gözde ÇOLAKOĞLU SARI ve San. Öğr. Gör. Süleyman ŞENEL’den dersler aldı.

               İstanbul Teknik Üniversitesi’nde görev yaptığı süre zarfında; aralarında İTÜ KKTC Sahne Sanatları Bölümü Eğitim Planları Hazırlama Komisyonu, İTÜ Araştırma Görevlileri Temsilcileri Başkan Yardımcılığı, İTÜ TMDK Araştırma Görevlileri Temsilciliği ile İTÜ TMDK Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikleri Düzenleme Kurulu başkan yardımcılığının da olduğu pek çok komisyon ve kurul üyelikleri görevlerinde bulundu.

             2018 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü’nde göreve başladıktan sonra, 2019 yılında Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna yükseltilerek atandı. Hâlen; Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde; “bilimsel araştırma teknikleri, alan araştırma ve derleme, halk oyunları, zeybek dansları repertuvarı, dans teorisi ve literatürü, dans notasyonu, dans analizi, koreografi ve performans analizi konulu dersler yürütmektedir.

              Hareket Portesi Notasyon Sistemi (HPNS) ile ilgili yayımlanmış kitapları; zeybek dansları, dans analizi, geleneksel danslar literatürü ve dans/hareket notasyonu konularında yayımlanmış kitap bölümleri, makaleleri ve kongre/sempozyum bildirileri bulunan Dr. Sonay ÖDEMİŞ; profesyonel dansçılık çalışmalarına; koreograflık ve yönetmenlik denemelerine; danışmanlıklarına ve konferanslarına devam etmektedir.

 

 

 

Öğr. Gör. H. Öyküm LUMALI

oykum.lumali@gmail.com / halukoykum.lumali@dicle.edu.tr

Dahili:7882

 

            1982 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretim hayatını Ankara’da tamamladı. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Dans Bölümü Modern Dans Ana Sanat Dalı’nda lisans eğitimine başladı. Lisans eğitimi sırasında 2007 yılında Türkiye’de konservatuvarlardaki ilk Öğrenci Topluluğu olan, ADA Ankara Dans Araştırmaları Kültür ve Sanat Öğrenci Topluluğu’nu kurdu. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda üç ayrı oyunda Dansçı, Asistan Koreograf ve Oyuncu olarak görev yaptı. 2010 yılındaki mezuniyetinin ardından, 2014 yılına kadar, lisans eğitimini aldığı bölümde ve Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğimi Öğretmenliği Bölümü’nde Ek Ders Ücretli Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde başladığı yüksek lisans öğrenimini Prof. Dr. Ömer ADIGÜZEL danışmanlığındaki “Akademik Halk Dansları Eğitim Programlarının Öğretim Elemanı ve Öğrenci Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi (Ege Üniversitesi Örneği)” konulu teziyle 2018 yılı Ocak ayında başarıyla tamamladı. Halen aynı bölümde Doktora eğitimini onaylanan “Türkiye Cumhuriyeti’nde Dans Eğitim Tarihinin Eleştirel İncelemesi” konulu tez aşamasıyla sürdürmektedir.

1989’da ilkokulda hayatına giren dansı, 1991 yılında TRT Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu sınavını kazanmasının ardından profesyonel olarak sürdürdü. Aynı toplulukta 2000 yılına kadar Dansçı, 2006 yılına kadar da Eğitmen ve Koreograf olarak görev yaptı. 1998 yılında dansçı olarak katıldığı AFTUD (Anadolu Folklor Turizm ve Dayanışma) Vakfı’nda, 2016 yılına kadar Eğitmen, Koreograf, Genel Sanat Yönetmeni ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2010 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde Gazi HASAT Halk Bilimi ve sahne Sanatları Topluluğu’nun kuruluş yıllarında Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yaptı. 2000 yılından bu yana birçok ilk ve orta öğretim kurumu ile özel ve devlet kuruluşlarının yanı sıra 2019-2020 akademik yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi (HAMER) Halk Dansları Topluluğu’nun ve 2018-2023 yılları arasında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Öğrenci Topluluğu (EBF-HOT)’nun Eğitmenlik ve Genel Sanat Yönetmenliği görevlerini yürüttü.

2016-2019 yılları arasında Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü’nde Büro Personeli, 2020-2023 yılları arasında Çağdaş Drama Derneği Ankara Genel Merkezi’nde Yönetici Asistanı olarak görev yaptı. 2019 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yedi İklim Bin Ritim” Eğitici Eğitimi Kursu projesinde Eğitim Görevlisi olarak görev yaptı. Proje ortağı, sanatçı ve proje asistanı olarak yer aldığı desteklenmiş uluslararası sanat projeleri bulunmaktadır. Birçok uluslararası organizasyonda rehberlik, organizatörlük, ve festivaller kapsamında düzenlenen uluslararası halk dansları yarışmalarında seçici kurul üyeliği yaptı. Yaptığı koreografi çalışmaları ulusal ve uluslararası değerlendirmelerde ödüllendirildi. Tasarımını yaptığı bir kitap ve yönetmenliğini yaptığı bir müzik videosu bulunmaktadır. Halen uluslararası organizsyonlarda yer almakta ve danışmanlıklar yapmaktadır.

2021 yılında “HALK DANSLARI ÖĞRETİMİ” isimli kitapta Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Serkan KELEŞOĞLU ile birlikte Editör ve Bölüm Yazarı, Prof. Dr. Oğuzhan YONCALIK tarafından editörlüğü gerçekleştirilen “Sanattan Topluma Türk Halk Dansları” isimli kitapta ise Prof. Dr. Ömer ADIGÜZEL ile birlikte hazırladığı “BİR SANAT TÜRÜ (MÜ?): HALK DANSLARI” başlıklı giriş bölümü yazarlığıyla yer aldı. Yanı sıra uluslararası kongre ve sempozyumlarda bildiri sunumları, hakemli dergilerde makaleleri ve kültür-sanat dergilerinde serbest yazıları bulunan H.Öyküm LUMALI; profesyonel dansçılık performansları, koreograflık ve yönetmenlik çalışmaları ile dans sanatları, hareket notasyonu, dans analizi, dans dramaturgisi, dans eğitimi ve sanat eğitimi alanlarındaki geniş çerçeveli ve disiplinler arası akademik ve sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

 

 






SES EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

 

 



Dr. Öğr. Üyesi Emre AKGÜN

emreakgun35@hotmail.com

Dahili:2961




       8 Şubat 1979 da İstanbul’da doğdu. İlkokulu Eskişehir Adalet İlköğretim Okulu, Ortaokulu Eskişehir Süleyman Çakır Ortaokulu ve Liseyi Karşıyaka Gazi Lisesi’nde okudu. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nde, Yüksek Lisans Eğitimini Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji Anabilim Dalında tamamladı. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Anabilim Dalında Doktora programına devam etmektedir. Müziğe ilkokul çağlarında Eskişehir’de piyano dersleri alarak başladı. Ortaokul ve Lise döneminde Eskişehir ve İzmir’de bulunan klasik Türk müziği korolarında ve TRT İzmir Radyosundakorist ve solist olarak görev aldı.1997 yılında İzmir’de akademik kariyerine başladı. 2002 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2004 yılı Mayıs ayında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2011 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Diyarbakır TRT Radyosunda akitlikorist ve solist olarak programlara katıldı. Ulusal ve uluslararası bir çok sempozyum ve kongrede bildiri sundu. Birçok dergiye makale yazdı. Konser  ve festival etkinliklerine katıldı. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Müdür Yardımcılığı ve Ses Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Hâlen, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

 

 









Dr.Öğr.Üyesi Ahmet GÜNDÜZ

ahmetgunduz1@hotmail.com




       1979 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladı. Lisans Öğrenimini: Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü Türk Halk Müziği Ana sanat dalında tamamladı (1998-2003). TRT Diyarbakır Radyosu Türk Halk Müziği Korosunda bağlama sanatçılığı yaptı (2003-2004). Yüksek Lisans Öğrenimini Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bilimleri ve Müzikoloji programında bitirdi (2009-2011). 2011 yılından beri TRT Diyarbakır Radyosu Türk Halk Müziği Çocuk Korosunda şeflik ve eğitmenlik yapmaktadır. 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji ve Müzik teorisi alanında başladığı doktora öğrenimi, tez aşamasında devam etmektedir. 2004 yılından beri Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. 1998 yılından itibaren Türk Halk Müziği alanında birçok dinleti, konser vb. faaliyetlerde görev almıştır. Ayrıca 2015 ve 2017 yıllarında Dicle Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Müzik ve Dans Kongresinde sekretarya ve düzenleme kurulunda görev almıştır. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarında; Türk Halk Müziği Solfej ve Nazariyatı, Türk Halk Müziği Repertuarı, Oyun Müzikleri, Meslek Çalgısı Bağlama derslerini yürütmektedir. 2018 yılında Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

 




Öğr. Gör.  Tuna ÇETİN

tunacetinn@gmail.com

Dahili:2962

           Temmuz 1979 tarihinde babasının görev yaptığı Merzifon da doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini Balıkesir de tamamladı.Müziğe 1996 yılında Balıkesir de ud eğitimi alarak başladı ve sonrasında yine aynı şehirde Türk Sanat Müziği Korosuna katılım sağlayarak devam etti.1999 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Temel Bilimler bölümünü kazanarak Klasik Kemençe üzerine Lisans eğitimi aldı. 2006 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi bölümünde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisans Eğitimini ise Atatürk ÜniversitesiGüzel Sanatlar Enstitüsü müzik bilimleri ve Müzikoloji bölümündetamamladı. 1999 yılından bu yana birçok konsere ud ve Klasik Kemençe ile eşlik etti. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında; Klasik Kemençe, Türk Müziği Solfej ve Nazariyatı, Ud derslerine girmekte ve hala bu kurumda Öğr. Gör. olarak çalışmaktadır.

 

 








Dr. Öğr. Üyesi Sibel ÇELİK

sibelcelik@mail.ru

Dahili:2963




          1986 yılında Mudurnu’da doğdu. İlk ve orta öğreniminin ardından, Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden 1999, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü’nden 2008’de  mezun oldu. 2007 yılında Portekiz’de Coimbra Üniversitesi’nin düzenlediği “ Summer Course: Art ,Languageand Culture a Social Approach in Mediterrenean” isimli yaz kursuna katıldı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Folklor ve Müzikoloji Anabilim Dalından “Muharrem Ertaş İcrâsında Bozlakların İncelenmesi” isimli yüksek lisans teziyle bilim uzmanı olarak 2011’de mezun oldu.2010-2016 yılları arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nda flüt/pikolo icracısı ve şef yardımcısı olarak çalıştı.2012’de Almanya Karlsruhe Polis Orkestrası ile konser verdi. Macaristan’da düzenlenen Türk Kurultay’ında konsere katıldı. Birçok uluslararası  ve ulusal konser, festival gibi  etkinliklerde yer aldı.

         2014’de Bulgaristan’da düzenlenen “Lyatna Izkustva“  isimli yaz akademisinde Prof. Georgi Spassov’un flüt ustalık sınıfına katıldı.2015’de İtalya Parma’da Accademia Internazionale Giuseppe Verdi"Alto Perfezionamento Artistico” isimli ustalık sınıfında Prof. Isabella Frati ve G.Verdi Opera Orkestrası şefi Fabrizio Cassi ile opera şarkıcılığı, sahne üzerine Prof. Silvia Pigovici ile çalıştı.Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında müzik öğretmeni olarak çalıştı.  Doç. Dr. Tülün MALKOÇ ile çalışmalarını sürdürmektedir.

        Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Dr. Öğr. Üyesi  olarak devam etmektedir.

 




Öğr. Gör.Dr. Perçin DEMİRKOL YALÇIN

percinp@gmail.com

            1982 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini burada tamamladı. 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. Burada Alaattin CANBAY ile keman, Tuna KOÇ ile armoni ve keman, Fuat ALİZADE ile piyano çalıştı. YYÜ’den 2005 yılında dereceyle mezun oldu ve Diyarbakır Birlik Lisesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı yıl Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi’nde çalışmaya başladı ve 2019 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Bu okulda Keman, Piyano, Orkestra, Müzik Tarihi, Müzik Biçimleri ve Bilişim Destekli Müzik derslerinde eğitim verdi. Aynı zamanda, 2006-2009 yılları arasında Yenişehir Seyrantepe İlköğretim, 2009-2010 yılları arasında Kayapınar Vehbi Koç İlköğretim Okullarında da müzik öğretmeni olarak çalıştı. 2010-2013 yılları arasında İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Bilim Dalında tezli yüksek lisans programını tamamladı. Burada, Prof. Dr. Turan SAĞER ile “Televizyon Çocuk Programlarında Yer Alan Müziklerin Müzik Dersi Öğretim Programı Genel ve Özel Amaçları Açısından İncelenmesi” adlı tez çalışmasını bitirerek mezun oldu.  2016-2017, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılları arasında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında görevlendirme çalıştı. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında, İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Bilim Dalında doktora eğitimine başladı. Buradaki çalışmalarına Doç. Dr. Onur ZAHAL devam etmektedir. 2019 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarının “Ses Eğitimi” alanında açmış olduğu Öğretim Görevliliği sınavını kazanarak bu kurumda çalışmaya başladı. Burada; Keman, Temel Müzik Teorisi/Solfeji ve Müzik Öğretim Teknikleri derslerine girmekte ve hala bu kurumda çalışmaya devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongrede bildiriler sundu, dergilere makale yazdı. Bu çalışmalarının yanında pek çok, seminer, kurs, bilimsel toplantı, konser ve çalışmalara katıldı.




 



Öğr. Gör. Bayram ÇÖKLÜ

          bayram.coklu@gmail.com        

                   1972 yılında Batman'da doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. (1988-1990) yılları arasında Diyarbakır Valiliği (TSM) korosunda Hanende olarak görev yaptı.(1990-1995) dönemlerinde, Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosunda Misafir Sanatçı olarak görev yaptı.(1988-1989) yıllarında Diyarbakır Valilik TSM Korosunda başladı. (1991-1996)yılları arasında Diyarbakır Devlet Müziği Korosunda istisna akitli misafir ses sanatçısı olarak görev yaptı. (1997-2002) yılları arasında Lisans öğrenimini Ege Üniversitesi Devlet  Türk Musikisi Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümü Mızraplı Sazlar Anasanat Dalında tamamladı. (1997-2003) yılları arasında İzmir Defterdarlığı Maliye TSM Korosunu çalıştırdı. Birçok konserde solist olarak görev aldı. 2003-2005 yıllarında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında geçici olarak görevlendirildi. 2006 yılından bu yana Ses Eğitimi Bölümünde kadrolu olarak görevine devam etmekte olup Devlet Konservatuarınde Musiki Tarihi, Çalgı (Ud), Organoloji, Musiki Edebiyatı, Form Bilgisi, Eser Analizi, Müzik Akustiği derslerini yürütmektedir. 'Ud' sazı üzerine Atölye ve Yapımı; Method yazımı ile ilgili çalışmalar yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 TÜRK MÜZİĞİ BÖLÜMÜ

Öğr. Gör. Tayfun KIRMIZIGÜL

tayfunkirmizigul23@gmail.com

07.07.1978 Yılında Elazığ’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Elazığ’da tamamladı. 1995 yılında Elazığ musiki konservatuarı derneğinden kısa süreli bağlama eğitimi aldıktan sonra aynı yıl içerisinde Elazığ Musiki Konservatuarı derneğinde bağlama Eğitmenliği görevine getirildi. 1995-1998 yılları arasında dernek bünyesinde gerçekleştirilen çeşitli konserlerde korist, solist ve saz sanatçısı olarak görev yaptı. 1998 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı ses eğitimi bölümü Türk halk Müziği ana sanat dalını kazanarak yüksek öğrenimine başladı. Yüksek öğrenimi esnasında çeşitli sahne çalışmalarının yanında müzik merkezlerine ve derneklere bağlı olarak bağlama eğitmenliğini de sürdürdü. 2003 yılında Yüksek Öğrenimini tamamlayarak Elazığ’a döndü ve kendi ismiyle kurduğu Müzik Okulunda çalışmalarını sürdürdü. 2003-2005 yılları arasında konservatuar ve müzik bölümlerine çok sayıda öğrenci yerleştirdi. 2005 yılında TRT Gap Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Türk Halk Müziği Mahalli icra topluluğu, Gençlik korosu ve çocuk korosu şefliğine getirildi. Görev yaptığı 2005-2011 yılları arasında birçok Halk Konserleri, Televizyon ve Radyo programlarında Koro şefliğinin yanı sıra, Program danışmanlığı, Bağlama sanatçılığı Ve Solistlik görevlerini de yürüttü. 2005 yılı içerisinde Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı bünyesinde Türk Halk Müziği repertuarı, Meslek Çalgısı ( Bağlama ) , Türk Halk Müziği Solfej ve Nazariyatı, Türk Halk Müziği Bilgileri, Türk Halk Bilimi (Folklor) ve ses eğitimi derslerini yürütmek üzere ders saat ücretli öğretim elemanı olarak görevlendirildi ve 2006 yılında açılan Öğretim Görevlisi sınavını kazanarak Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaya başladı.2010-2012, 2015-2018 yılları arasında Dicle üniversitesi Devlet konservatuarı Ses Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Türk Müziği devlet Konservatuarı Türk Müziği ana sanat dalı yüksek lisans programını 2019 yılında tamamlayarak mezun oldu. Diyarbakır kültürü adına çeşitli kongre, konferans ve çalıştaylarda bildiri sundu. Halen Dicle Üniversitesi Devlet konservatuarında Öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

 

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Şerif GAYRETLİ

serif.gayretli@dicle.edu.tr

 

              10 Eylül 1975’te Batman da doğdu. İlkokulu Cengiz Topel İlköğretim okulunda, Orta okulu 60. Cumhuriyet Ortaokulunda, Liseyi Batman Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde okudu. İnönü Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Radyoloji Bölümü Ön lisans programını bitirdi. Lisans ve Yüksek lisansını İnönü Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Aynı bölümünde Doktora programına devam etmektedir. Lise yıllarında amatör olarak müziğe başladı. Malatya Musiki Cemiyetinde aldığı Klasik Gitar eğitimi, müziği mesleki olarak seçmesinde ve Müzik Eğitimi Bölümüne girmesinde önemli bir rol oynadı. 2001 yılında Malatya Konak kasabasında Konak Lisesinde göreve başladı.2004 yılında görevlendirme ile Malatya Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesinde görev yaptı. 2005 yılında Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesine atandı ve burada 13 yıl görev yaptı. 2018 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler bölümüne atandı.

            Milli eğitime bağlı kurumlarda Gitar dersleri verdi. Ulusal ve Uluslararası Kongre ve sempozyumlarda bildiri sundu. Konser etkinliklerinde görev aldı. Halen Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında görevine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

 

 



Öğr. Gör. Dr. Ozan DAŞ

muzikalozan@gmail.com



            1994 yılında doğdu. Müziğe küçük yaşlarda bağlama ve  elektronik org çalarak başladı. Müziğe olan ilgisi bu dönemden sonra da giderek arttı. 2008 yılında kazandığı Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki eğitimi süresince pek çok bağlama, piyano ve koro konserinde yer aldı. 2012 yılında Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazandı. Buradaki eğitimini 2016‘da yüksek onur derecesiyle tamamladı ve aynı yıl Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans programını kazandı. 2018 yılında buradaki eğitimini tamamladı ve aynı yıl Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi doktora programını dereceyle kazandı. Doktora eğitimine hala devam etmekte olup, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Öğretim Görevlisi olarak Bağlama Eğitimi, THM Solfej ve Nazariyatı, THM Repertuvarı, THM Bilgileri, THM Koro, Oyun Müziği, Müzik Öğretim Teknikleri, Armoni, Bilgisayarda Nota Yazımı derslerini sürdürmektedir.




   

Öğr. Gör. Bayram AYTEKİN

bayram.aytekin@dicle.edu.tr




       1982 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır'da tamamladı. Lisans Eğitimini; (2002-2006) Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde tamamladı. Yüksek Lisans Eğitimini;(2018-2019) İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Anabilim Dalında tamamladı. 2020 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji ve Müzik Teorisi alanında Doktora öğrenimi ders aşamasında devam etmektedir.

           2013 yılından beri TRT Diyarbakır Radyosu THM Çocuk Korosunda eğitim şefi olarak görev yapmaktadır. TRT Diyarbakır Çocuk Korosunun her yıl düzenlenen konser ve radyo programlarında görev almaktadır. 2007-2020 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli okullarda müzik öğretmeni olarak görev yaptı. 2020 yılından itibaren Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarında; Türk Halk Müziği Solfej ve Nazariyatı, Türk Halk Müziği Repertuvarı, Meslek Çalgısı Bağlama derslerini yürütmektedir.

 






Arş. Gör. Yusuf Ubeydullah GÜLAÇAR

ubeydullahgulacar@gmail.com




14.7.1997 tarihinde Van’da dünyaya gelen Yusuf Ubeydullah Gülaçar, müziğe 5 yaşında bağlama çalarak başladı. Lise eğitimini Van Özen Adalı Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Aynı zamanda 2012-2015 yılları arasında Van Türk Musıki Cemiyeti’nde keman icracısı olarak yer aldı. 

2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi TMD Konservatuarı’nı kazanan Gülaçar, aynı yıl TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosunun da sınavını kazanarak 1 yıl keman sanatçısı olarak çalıştı. 

2016 yılında İlmi Etüdler Derneği’nin 3 yıllık eğitim programını kazanarak Batı Felsefesi, Dünya Siyaseti, Modernitenin Oluşumu gibi alanlarda dersler aldı. 2018 yılında Türkiye Lisansüstü Çalışmaları Kongresi’nde “1980'den Sonra Türkiye'de Arabesk Müziğin Teknik Oluşumu ve Sosyolojik Bağlamda Müslüm Gürses örneği” başlıklı makalesini sundu.

2020 yılında müzik teorisi bölümünden “Tanbur Geleneğinde Necdet Yaşar ve Nevruz, Nev’eser, Segâh Saz Semailerinin İncelenmesi” konu başlıklı teziyle mezun oldu. Aynı sene çalgı bölümünde yüksek lisansa başladı. 

2016 yılından beri Birol Yayla ve Göknil Bişak Özdemir ile tanbur, Fahri Karaduman ile keman çalışmaktadır. 

Akademik çalışmalarının yanı sıra profesyonel müzik çalışmalarında ise gerek yurt içinden gerekse yurt dışından birçok projeye eşlik etmiştir. Bunların bazıları arasında Tutunamayanlar ve 80’ler dizisi müzikleri (TRT), Zekai Tunca 50. Sanat yılı, Fatih Kısaparmak Bu Şehir Benden Sorulur, Atilla Özdemiroğlu besteleri, Fikret Şeneş şarkıları albüm çalışmaları sayılabilir. Yurt dışından ise Lübnanlı kompozitör Marc Naum, Mısırlı sanatçı Ahmed Nafee, Tunuslu piyanist Chokri Boudidah, Yunanistanlı sanatçı Zafiris Melas gibi isimlerin projeleri başta olmak üzere sayısız projede yer almıştır. 

2023 yılında bestesi ve düzenlemesi kendisine ait olan Umut isimli single çalışmasını yayınlayan Gülaçar, halihazırda Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.


 

 

 



 

Arş. Gör. İlbilge İNAL

 

1992 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 2010-2012 yılları arasında İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Anabilim dalında 2 yıl eğitim aldıktan sonra buradan ayrılarak Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’nde lisans eğitimini sürdürdü ve 2015 yılında derece ile mezun oldu. Lisans eğitimi boyunca Prof. Dr. Barış Toptaş ile piyano, Prof. Dr. Server ACİM ile kontrabas çalıştı.  

2010 yılında KPSS sınavında alanında Türkiye 2.liği ile Gaziantep Mehlika Alevli Ortaokuluna müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı yıl İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Programında yüksek lisans eğitimine başladı. Buradaki çalışmalarını Dr. Öğr. Üyesi Betül KARAGÖZ DURSUN ile sürdürerek “5. Sınıf müzik derslerinde materyal kullanımının öğrenci başarısı üzerindeki etkisi” başlıklı tez çalışması ile mezun oldu.

2019 yılında aynı üniversite ve enstitünün doktora programına başlayarak lisansüstü eğitimini sürdürdü. Buradaki çalışmalarını Prof. Dr. Onur ZAHAL danışmanlığında sürdürmektedir.

2019 yılında yönetici atama sınavını kazanarak Mehlika Alevli Ortaokulu’na müdür yardımcısı olarak atandı. Buradaki görevini bir yıl sürdürdükten sonra farklı yıllarda Malatya/Doğanşehir Atatürk Ortaokulu ve Battalgazi Bilim ve Sanat Merkezi’nde müzik öğretmeni olarak görev yaptı. 

Öğretmenlik kariyeri süresince yaptığı çalışmalardan dolayı 1 teşekkür belgesi, 3 başarı belgesi ve 1 üstün başarı belgesi ile ödüllendirildi. Ayrıca bu süreçte Tübitak Bilim Fuarlarında yürütücü ve proje danışmanlığı görevlerini sürdürdü. 

Gaziantep’te bulunduğu süre içerisinde Gaziantep Belediyesi Türk Musikisi Derneğinde aktif görev alarak konserlerde korist ve solist olarak yer aldı. 

2019 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Altın Fıstık Türk Sanat Müziği Ses Yarışmasında “Endülüs’te Raks” isimli eser ile 2.lik derecesi aldı.

2022 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından açılan sınavı kazanarak Ses Eğitimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Hâlihazırda yayınlanmış bildiri ve makaleleri bulunmakla birlikte yayın çalışmalarına devam etmektedir.