ÜNİVERSİTEMİZE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI YAPILDI


05.10.2022


ÜNİVERSİTEMİZE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI YAPILDI

 

Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Yeniler Kulübü işbirliği ile 2022–2023 akademik yılında üniversitemize yeni başlayan lisans öğrencilerimize yönelik “Oryantasyon Günleri ve İlk Ders” programı yapıldı.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, Dicle Üniversitesinin eğitim-öğretim ve sosyo-kültürel faaliyetleri, bilimsel çalışmaları, uluslararası imkanlarıyla ilgili konularda bilgi aldı.

Tanışma etkinlikleri, bölüm buluşmaları, kariyer planlama, birim tanıtımları, müzik dinletisi, tanıtım stantları, kokteyl gibi aktiviteleri içeren, akademik ve idari kadrolarının katılımıyla hazırlanan oryantasyon programı ile yeni öğrenciler üniversitenin tüm işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, program kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Karakoç öğrencileri; öğrenci odaklı ve kaliteli yükseköğretim hizmeti sunmayı amaç edinen Dicle Üniversitesini seçtiklerinden ötürü tebrik etti.

Karakoç, tecrübeleri ışığında üniversite hayatına ve öğrenci olmaya dair deneyimlerini paylaştı. Üniversite eğitiminin, kişinin hayatındaki önemli yolculuklardan biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karakoç, eğitim sürelerini zamanında ve en verimli şekilde tamamlayabilmeleri adına öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Öğretim Üyelerinden Dr. İsmet Kaya’nın kişisel gelişim eğitimi ve ney dinletisi ile devam eden program da Kariyer Merkezi, Öğrenci İşleri, Sağlık, Kültür ve Spor ile Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlıkları, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi ve İş Kulübü yetkilileri tarafından hazırlanan sunumlarla her birimin yöneticisi tarafından öğrencilerin merak ettiği konular hakkında kısa bilgiler paylaşıldı. Yeni öğrencilerin üniversite hayatına ve yerleşke kültürüne hızlı adapte olması amacıyla hazırlanan oryantasyon programında; dersler dışında öğrencilerin faydalanabileceği alanlar, başvuru noktaları, kulüpler, spor ve sosyal tesisler, laboratuvarlar, kütüphaneler, idari birimlerin işleyiş şekli ve öğrencilerin bu birimlerden nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Program, kokteyl programı ile son buldu.


https://www.youtube.com/watch?v=WCaKJm0HxqE