ÜNİVERSİTEMİZDE HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

14.05.2024

ÜNİVERSİTEMİZDE HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinin işbirliği ile Hemşireler Günü olması münasebetiyle “Hemşireler Geleceğimizdir” adlı sempozyum yapıldı.

Üniversitemiz Kalp Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahap Özpolat, akademisyenler ve hemşirelerin katıldığı sempozyumda hemşirelerin sağlık sistemi içerisindeki yeri ve önemine vurgu yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç da hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatarak, “Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerin Hemşireler Gününü kutlar, başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.