ÜNİVERSİTEMİZ
GASTRONOMİ ALANINDA 2 ALTIN VE 4 GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel,
Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, Diyarbakır
3.Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması Üniversiteler Kategorisinde,
Üniversite Lezzetleri arasında 2 altın ve 4 gümüş madalya almaya hak
kazandılar.
Diyarbakır’ da 16-21 Kasım tarihleri arasında
gerçekleştirilen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda üniversitemiz
3.Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması’nda kıyasıya mücadele etti.
Üniversitemizin Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr.
Gör. Cüneyt Ateş ve Öğr. Gör. Nesrin Savaş öncülüğünde yarışmaya katılan Dicle
Üniversitesi aşçılık programı öğrencilerinden Berivan Karataş “balık”
kategorisinde altın madalya, Yasemin Yüksel “tatlı” kategorisinde altın
madalya, Hayriye Atlı “yöresel lezzetler” kategorisinde gümüş madalya ve Kübra
Kesici, Zilan Şan ve Sema Demirci “tatlı” kategorisinde gümüş madalya almaya
hak kazandılar.
Bu ödüller ile Dicle Üniversitesi, Aşçılık ve Pastacılık
alanında 2 altın ve 4 gümüş madalyanın sahibi oldu.