ÜNİVERSİTEMİZ GASTRONOMİ ALANINDA 2 ALTIN VE 4 GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

23.11.2021

ÜNİVERSİTEMİZ GASTRONOMİ ALANINDA 2 ALTIN VE 4 GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, Diyarbakır 3.Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması Üniversiteler Kategorisinde, Üniversite Lezzetleri arasında 2 altın ve 4 gümüş madalya almaya hak kazandılar.

Diyarbakır’ da 16-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda üniversitemiz 3.Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması’nda kıyasıya mücadele etti.

Üniversitemizin Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Cüneyt Ateş ve Öğr. Gör. Nesrin Savaş öncülüğünde yarışmaya katılan Dicle Üniversitesi aşçılık programı öğrencilerinden Berivan Karataş “balık” kategorisinde altın madalya, Yasemin Yüksel “tatlı” kategorisinde altın madalya, Hayriye Atlı “yöresel lezzetler” kategorisinde gümüş madalya ve Kübra Kesici, Zilan Şan ve Sema Demirci “tatlı” kategorisinde gümüş madalya almaya hak kazandılar.

Bu ödüller ile Dicle Üniversitesi, Aşçılık ve Pastacılık alanında 2 altın ve 4 gümüş madalyanın sahibi oldu.