ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE BİLİM İNSANLARI KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİ ELE ALDI


06.04.2023


ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE BİLİM İNSANLARI KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİ ELE ALDI

Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde Mühendislik Fakültesi ve birçok kurumun da işbirliğinde 6 Şubat tarihinde 11 ili etkileyen depremin ana teması ile “Uygulamadaki Hatalar Ve Ne Yapmalı?” adlı çalıştay düzenlendi.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde iki oturumda gerçekleşen çalıştayda “Saha Gözlemleri ve Kahramanmaraş depremleri”, “Uygulamadaki Hatalar ve Ne Yapmalı?” adlı konular ele alındı.

Çalıştay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Oda Başkanı Mahsum Çiya Korkmaz, Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un açılış konuşmaları ile başladı.

Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı oturumlarda Purdue Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan İrfanoğlu, IYTE Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez, Canterbury Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Santiago Pujol sunum yaptı, saha gözlemlerini aktardı.

Bilim insanları Diyarbakır’ın ve ülkenin genel deprem haritasını paylaştı, olası depremlerle ilgili bilgi verdi, binaların güçlendirilmesi konusunda veri paylaştı.

https://www.youtube.com/watch?v=8Bzbuezf7HM


Fotoğraf Galerisi