TÜBİTAK-ARDEB 1001 PROGRAMI KAPSAMINDAKİ PROJE ONLİNE TOPLANTI İLE TANITILDI


17.03.2023


TÜBİTAK-ARDEB 1001 PROGRAMI KAPSAMINDAKİ PROJE ONLİNE TOPLANTI İLE TANITILDI 

Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üniversitemizde görev yapan akademisyenlere yönelik TÜBİTAK–ARDEB 1001 Programı Kapsamında açılan “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı–BİNBİRÇABA” proje tanıtımı yapıldı.

Online gerçekleşen programa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ezeli Azarkan, ve öğretim üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof.Dr. Mehmet Karakoç, TÜBİTAK ve dış kaynaklı projelerin önemine vurgu yaptı.

Program kapsamında Merkez Müdürü Prof.Dr. Feyyaz Durap, TÜBİTAK–ARDEB 1001 ve BİNBİRÇABA projeleri tanıtımını yaparken, Müdür Yrd. Prof.Dr. Murat Aydemir de 1001 Projelerinde Özgün Değer ve Yaygın Etki yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.  Müdür Yrd. Prof.Dr. Remziye Güzel ise 1001 Proje Yöntemi ve Proje Yönetimi yazarken dikkat edilmesi gereken noktalar, TÜBİTAK proje başvuru sistem (PBS) ve başvuru süreci hakkında bilgi verdi.

Programın sonunda öğretim üyelerinden gelen sorular cevaplandırıldı ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 1001 projesi yapacak tüm öğretim üyelerine teknik destek verileceği belirtildi.

Fotoğraf Galerisi