REKTÖR KARAKOÇ’TAN ENDONEZYA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA ZİYARET


23.05.2023


REKTÖR KARAKOÇ’TAN ENDONEZYA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA ZİYARET

Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku alanında Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Programı (Joint Master’s Degree) Dicle Üniversitesi ile Endonezya Yogyakarta bölgesinin en eski ve en önemli üniversitelerinden Endonezya İslam Üniversitesi (Universitas Islam Indonesia, UII) arasında imzalandı.

İmza törenine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Endonezya İslam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fathul Wahid ve Uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Ir. Wiryono Raharjo, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Budi Agus Riswandi, Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisinden Öğretim Görevlisi Cihad Gündüz, ve Endonezya İslam Üniversitesi yöneticileri, akademisyenleri ile Uluslararası İlişkiler Ofisinden yetkililer katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fathul Wahid imza töreninde yaptığı konuşmasında, iki üniversite arasında imzalanan bu anlaşmanın üniversiteleri için önemli olduğunu ve iki üniversite arasında başlayan bu ilişkinin artarak devam etmesi yönünde ortak çalışmalar yapılması gerekliliğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise yaptığı konuşmada; iki ülke arasında uzak mesafeler olsa da, gönül birlikteliğini sağlayacak fazlaca ortak noktaların olduğunu, ortak Yüksek Lisans Programına 2023-2024 akademik yılında öğrenci kabul edilmesi için çalışmaların hızlandırılacağı temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmalar sonrasında Dicle Üniversitesi ile Endonezya İslam Üniversitesi arasında ortak yüksek lisans programı protokolü imzalandı. İmza töreni sonrasında iki rektöre karşılıklı plaket ve hediyeler takdim edildi. Program, Üniversite müzesi ve kampüs gezisi ile tamamlandı.

Bu ziyaretin yanı sıra Dicle Üniversitesi heyeti Endonezya’nın Surabaya kentindeki teknik alanlarda öncü üniversitelerden biri olan ve üniversitemizin üç yıldır Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği proje ortağı olan Institut Teknologi Sepuluh Nopember (ITS)'i ziyaret etti.

Ziyarette ITS rektörü Prof. Dr. Mochamad Ashari, araştırma ve akademik faaliyetlerden sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Ir. Adi Soeprijanto, Dış İlişkiler Ofisi başkanı Doç. Dr. Maria Anityasari hazır bulundu. Ziyaret kapsamında ITS rektörü Prof. Dr. Mochamad Ashari, Dicle Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin önemini vurgulayarak, gelecekte daha yoğun iş birliği çalışmalarının yapılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Ziyaret öncesinde daha önce iki üniversite arasında yapılan çeşitli personel ve öğrenci hareketliliklerinin etkisinin öğrenci ve akademisyenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını artıracağını ve uluslararası iş birliklerini güçlendireceği, iki üniversite arasında yakın zamanda farklı programların planlandığını belirtildi. Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, gerçekleştirdikleri bu ziyaretlerin, uluslararası iş birliği ve akademik değişim açısından büyük önem taşıdığını ve bu anlamlı iş birliklerinin, Dicle Üniversitesi'nin küresel ölçekteki vizyonunu, uluslararası alandaki saygınlığını artırmak ve uluslararasılaşma hedeflerini gerçekleştirmek için bir adım olarak görüldüğünü belirtti. Program karşılıklı hediye takdimleri ve kampüs turu ile sona erdi.