ÖĞRENCİLERİMİZİN PROJELERİ TUBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENDİ


21.11.2022


ÖĞRENCİLERİMİZİN PROJELERİ TUBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENDİ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Sidar Karagöz, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde okuyan Berfin Nas ile "TÜBİTAK 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı"nın 2022—1 nolu çağrısı kapsamında başvuru TUBİTAK tarafından desteklendi.

Tıbbi Biyoloji ana bilim dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sevgi İrtegün Kandemir danışmanlığında TÜBİTAK'a 2 farklı proje sunan öğrenciler Pistacia Vera L.  Bitkisinin Meyve Kabuğunun İn Vitro Sitotoksik,Anti-Bakteriyel Ve Yara İyileşmesi Üzerindeki Etkilerin İncelenmesi ve Pistacaterebinthus L. Bitkisinin İn Vitro Sitotoksik, Antibakteriyel ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması projeleri ile desteklenecek.

Bu projeler ile endemik bitkilerin anti kanser ve anti bakteriyel etkilerini incelemeyi bu kıymetli bitkileri ilaç ve kozmetik sektörüne kazandırmayı ülke ekonomisine bu yolla katkıda bulunmayı hedefleyen öğrencilerimizin proje ve deneyleri Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde (DÜBTAM) yürütülecek.


Fotoğraf Galerisi