ÖĞRENCİLERİMİZ DEPREMZEDE KARDEŞLERİNİ UNUTMUYOR


11.03.2023


ÖĞRENCİLERİMİZ DEPREMZEDE KARDEŞLERİNİ UNUTMUYOR

Dicle Üniversitesi öğrencileri depremden zarar gören öğrencilerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

 Sağlık,Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Genç Kalemler Kulübü, Bir Damla Kulübü ve Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Kulübü öğrencileri Doç. Dr. Halide Rumeysa Küçüköner'in ve Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Ablay'ın öncülüğünde Hani kırsalında bir mezrada yer alan ve çevre köylerdeki depremden hasar alan okullardaki öğrencilerin taşımalı eğitimle getirilerek eğitim aldığı Topçular-Damlatepe İlkokulu'na ziyarette bulundu.

 Ziyarette üniversite öğrencileri, öğrencilere hijyen ve diş bakımı konusunda mini bir eğitim verdi ve ardından çocuklarla oyunlar oynadı.

Etkinlikte öğrenciler yanlarında getirdikleri hediyeleri öğrencilere dağıttı. İlkokul öğrencilerine içerisinde diş fırçası, diş macunu, ıslak mendil ve tırnak makası bulunan hijyen setleri, kalem, defter, silgi, kalemtıraş, boya, boyama kitabı gibi kırtasiye malzemeleri, bütün kız çocukları için bebek seti, bütün erkek çocukları için araba, şekerleme, kek ve içeçek dağıtıldı.

Ortaokul öğrencileri içinse içerisinde kırtasiye malzemesi bulunan kalem kutuları, defter, içerisinde diş fırçası, diş macunu, ıslak mendil, tırnak makası, 
hijyen seti (kız öğrenciler için ayrıca özel hijyen malzemeleri) deodorant, dudak koruyucu, el kremi, şekerleme, kek ve içecek paketleri dağıtıldı. Ayrıca okula etkinliklerde kullanabilmesi için dart setleri, tenis setleri, atlama ipleri, futbol, voleybol, basketbol topları ve aktivite setleri hediye edildi.

 Bununla beraber depremde hasar gören köylerde yer alan Kaledibi Güzelce İlkokulu'nun çadır sınıflarına ve Kaledibi Diktaş İlkokulu'nun çadır sınıflarına çeşitli kırtasiye, oyuncak malzemeleri, dart setleri, oyun kumları, aktivite setleri gibi etkinlik malzemeleri hediye edildi.

Fotoğraf Galerisi