MİMARLIK FAKÜLTESİ KIRSAL YERLEŞİM BULUŞMASI

21.06.2022

MİMARLIK FAKÜLTESİ KIRSAL YERLEŞİM BULUŞMASI

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi seçmeli derslerinden olan “yöresel mimari” dersi kapsamında ders yürütücüsü Doç. Dr. Şefika Ergin tarafından öğrencilerle birlikte Güzelpınar Mahallesi kırsal yerleşimine gezi düzenlenerek yöredeki geleneksel yapılar incelendi. Gezi kapsamında kırsal mimariyi oluşturan konutların planlanma özelliklerinin incelendi.

Yapılan incelemelerin yanı sıra Mimarlık Fakültesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi bir aile için köy halkı tarafından imece usulü ile yapılmaya çalışılan bir konuta “Bubya Yapı” sponsorluğu ile destek verdi. Yöre halkından olan Mehmet Aktimur ve mimarlık bölüm öğrencilerimizin destek ve emekleri ile yapının bir odasına iki adet pencere takıldı.