MEHMET - ESRA CANSIZ KLİNİĞİNİN AÇILIŞI YAPILDI


08.01.2022


MEHMET-ESRA CANSIZ KLİNİĞİNİN AÇILIŞI YAPILDI 

Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde hizmet verecek olan Mehmet-Esra Cansız Kliniğinin açılışı yapıldı. Açılışa Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, hayırsever iş insanı Mehmet Cansız ve eşi Esra Cansız, hastane çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış programında konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, "Yenilenen klinik altısı yoğun bakım olmak üzere toplam 23 yatak kapasitesi ile daha çok onkolojik, nörolojik ve diğer birtakım hastalıklar sonrası bakım ağırlıklı hastalara hizmet verecek olan kliniğin yenilenmesinde emeği geçen Cansız ailesine teşekkür ederim" dedi. 

Vali Münir Karaloğlu, Dicle Üniversitesinin bölge şehirleri için sağlık ve eğitim açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin Türkiye’nin en eski fakültelerinden olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi üçüncü basamak dediğimiz ileri tetkik ve tedavi konusunda önemli bir merkez. Onun için bu hastanenin niteliğinin iyi olması gerek. Diyarbakır'a, bölgeye ve ülkeye çok önemli katkıları olan Dicle Üniversitesi anaç bir üniversite. Çevre illerdeki üniversitelerin, fakültelerin ve eğitim araştırma hastanelerinin kuruluşunda buranın imzası var. Buranın çok iyi bir kadrosu var. Biz bu kadroya güveniyoruz."  Üniversitenin kendi imkanları ile yeni yapacağı hastane çalışmasına destek vereceklerini belirten Karaloğlu, Cansız ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Mehmet Cansız, "Sağlıkla alınan her nefes gerçekten bizim için çok önemli. Hastalarımızın daha iyi koşullarda tedavi görmelerini sağlayacağız. Sağlıkçı arkadaşlarımızın çok daha nezih ve şık bir ortamda çalışmalarını sağlayacağız. Umarım burada tedavi gören hasta arkadaşlarımız en yakın zamanda sevdiklerine kavuşur" şeklinde konuştu.

Bölgenin en büyük hastanesine sahip olduğunu söyleyen Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, "Sadece Diyarbakır'dan değil bölgeden hatta yurt dışından gelen hastalarımız inşallah şifa bularak çıkarlar. Ne kadar donanımlı alanlarımız olursa o kadar hizmet bekleyen vatandaşlarımıza yardımcı olabiliriz. Bu konuda kendilerine destek veren Esra ve Mehmet Cansız çiftine teşekkür ederim. Bu vesileyle tüm iş insanlarını aynı konuda kendilerini iş birliğine davet ediyorum" dedi.

Yayını izlemek için tıklayınız:https://youtu.be/LhKO4zjYmS0