KİTABINI AL GEL!


31.03.2021


KİTABINI AL GEL!

57. Kütüphane Haftası sebebiyle Dicle Üniversitesi okuma kültürü kazandırmak amacıyla , farkındalık içeren bir etkinliğe imza attı. Bu kapsamda üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli “Kitap Okuma” programı gerçekleştirdi. Etkinliğe üniversitemiz idari ve akademik personelleri de katılım gösterdi. Çimlerin üstünde, açık havada sosyal mesafe kurallarına uyarak 15 dakika boyunca kimi kütüphaneden temin ettiği bir romanı, kimi de kişisel gelişim kitabı okuyarak farkındalık oluşturdu. Ellerine kitapları alan personel, kısa süre de olsa kitap okumanın zevkini yaşadılar.

Bu anlamlı faaliyetten dolayı çalışanları tebrik eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız , “Kitabın yerini hiçbir şey tutmaz. Programımızın amacı da topluma kitap sevgisi aşılamaktı. İnşallah burada yaptığımız bu okumayla birlikte dikkat çekeriz ve kitap okuma kültürünü kazandırmış oluruz. Kitap okumak için zaman ayırmalıyız” dedi.

Kütüphaneler Haftası'nın önemine değinen Rektörümüz Prof .Dr. Mehmet Karakoç , "Bu yıl pandemi gölgesinde 57. kez kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla üniversitemizde bir okuma etkinliği gerçekleşiyor. Merkez Kütüphanemiz öğrencilerimizin zamanlarını değerlendirebilecekleri, tek başına çalışabilecekleri özel alanlara da sahip. Lisansüstü çalışmalarda da öğrencilerimiz burayı tercih ediyor. Ben öğrencilerimizin kitapla temas etmesini, kitaba dokunmasını önemsiyorum” diyerek katılımcılarla sohbet etti. Etkinliğin son bölümünde simit ve ayran ikramı yapıldı.