KADIN TEMALI PROJE YAZMA EĞİTİMİ


04.03.2024


                           KADIN TEMALI PROJE YAZMA EĞİTİMİ  

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM), kadın temalı proje yazma eğitimi düzenleyerek, kadınlarla ilgili konularda farkındalık yaratma ve bu alanda yetenekli gençlerin projeler geliştirmelerine destek olma amacını taşıdığını bir kez daha gösterdi.

Dicle Üniversitesi personeline ve öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen etkinlikte, kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamda yüzleştikleri zorluklara yönelik inovatif ve yaratıcı çözüm yolları geliştirme konusunda onları aydınlatmak ve becerilerini artırmak hedeflenmiştir.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman, katılımcılara kadın sorunlarına duyarlı yaklaşımın önemini ve bu yaklaşımın toplumda önemli değişiklikler yapma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Eğitim, Yabancı Diller Yüksek Okulundan Dr. Öğr. Üyesi Ece H. Nazlı'nın rehberliğinde devam etti. Nazlı, proje fikirlerinin nasıl geliştirileceği, planlanması ve uygulanması ile ayrıca fon kaynaklarına erişim gibi kritik konularda katılımcılara derinlemesine bilgiler sundu.

Bu iki günlük eğitim programı, Dicle Üniversitesi'nin kadınlarla ilgili meselelerde toplumsal bilinci artırma ve genç yetenekleri bu alanda projeler üretmeye teşvik etmeye verdiği önemi vurgulamakla birlikte; katılımcılara gerekli bilgi ve becerileri de sağladı. Ayrıca, kadın sorunları üzerine projeler geliştirirken karşılaşacakları zorluklar ve fırsatlar konusunda da onlara derinlemesine bir farkındalık kazandırdı.


Fotoğraf Galerisi