IV. ULUSLARARASI EKONOMİ, SİYASET VE YÖNETİM SEMPOZYUMU


07.10.2021


IV. ULUSLARARASI EKONOMİ, SİYASET VE YÖNETİM SEMPOZYUMU

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "IV. Uluslararası Ekonomi, Siyaset ve Yönetim Sempozyumu’nun" açılış programı online yapıldı.

Açılış programına Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfettin Aslan, T.C. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurul Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan,T. C. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurul Üyesi İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Veysel Bozkurt, T.C. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurul Üyesi Hacettepe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Vedat Işıkhan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Aslan, "Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak, Dicle Üniversitesi Rektörlüğünün ev sahipliğinde, 2017’den beri düzenlediğimiz ve ISEPA adıyla artık markalaşan etkinliğimize, 2020’de bir yıl ara verdikten sonra, kaldığımız yerden ve tam da bu bir yıllık aranın sebebini konu edinerek devam ediyoruz.

Her yıl belirli bir ana tema etrafında düzenlenen sempozyum, 2017’de "Sosyal Bilimlerde Güncel Konular", 2018’de "Yerel Kalkınma Perspektifinde Diyarbakır", 2019’da "Ekonomi ve Siyaseti Yeniden Düşünmek, Yeni Sorunlara Yeni Çözüm Önerileri" temaları ile düzenlenmişti. Son iki yılın küresel gündemini bütünüyle belirleyen Covid-19 pandemisi, bu yılki temayı da kendiliğinden belirlemiş oldu" dedi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin dördüncüsünü düzenlemiş olduğu Uluslararası Ekonomi, Siyaset ve Yönetim Sempozyumu’nun hem topluma,  hem siyasete, yönetime ve ekonomiye etkide bulunacak neticelerle donanmış bir sempozyum serisinden oluşuyor. Bu sempozyumun güzel neticelere vesile olacağını temenni ediyorum" dedi.

Sempozyum iki gün çeşitli oturumlarla devam edecek.


Fotoğraf Galerisi