HAVELSAN HACKATHON EKSPRES EKİBİ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU


19.05.2022


HAVELSAN HACKATHON EKSPRES EKİBİ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi öğrenci ve mezunların istihdam edilebileceği sektörler arasında “Kariyer  Köprüsü" vazifesi görmektedir. Bununla beraber kamu, özel ve akademide kariyer fırsatlarını öğrencilere aktarma konusunda farkındalık kazandırmak ve sektörlerin tanıtımı amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde, Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi koordinatörlüğünde HAVELSAN'ın Hackathon etkinliği düzenlendi.

"HAVELSAN Ekspres" treni, ikinci durağı olan Diyarbakır'a ulaştı. HAVELSAN'ın insan kaynakları uygulamaları, şirkette yaşam ve kariyer süreçlerinin tanıtımı amacıyla Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, hackathon etkinliğini "Gençlik Haftası" kapsamında yaptıklarını söyledi.

Ar-Ge ve Mühendislik Direktörü Serkan Gümrükçü de şirketin ortak olduğu diğer firmaları, yapılan işleri ve şirketin ana faaliyet alanlarını anlattı. Zeynep Kaygusuz da savunma sanayisinde sürdürülebilir bir kariyer imkânı olduğunu söyledi.
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Turan , Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Işık Yeşim Erdamar, fakülte dekanları ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği ve gün boyu süren bu etkinlik öğrencilerin sorularına verilen cevaplar ile sona erdi.

Konuşmalarının ardından HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan'a hediye takdim etti.

Fotoğraf Galerisi