ENGELSİZ RENKLER PROJESİ İLE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER RENKLENDİ

12.05.2022

ENGELSİZ RENKLER PROJESİ İLE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER RENKLENDİ

"Engelsiz Renkler Projesi" adlı etkinlik kapsamında iki gün boyunca SKS Daire Başkanlığı binasında etkinlik düzenlendi.

11 Mayıs Çarşamba saat 11:00 da başlayip 12 Mayıs  Perşembe Günü  15.30 da bitecek olan özel gereksinimli öğrencilerle  Özel gereksinimli anne ve  Sur Halk Eğitim hocası Yelda Yumlu Özgezerim ve Ebru Sanatı Öğreticisi Nuray Hattapoğlu'nun yapmış olduğu "Engelsiz Renkler Projesi" kapsamında özel gereksinimli öğrencilerle iki gün boyunca sanatsal etkinlikler yapıldı.

Dicle Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin engelli gençler hakkında bilgi sahibi olması, bilinçlenmesi bu sayede farkındalık oluşturulup engelli bireylerin sorunlarını anlamalarını, onların gözünden hayata bakmalarını sağlamasını da amaçlayan projede Engelli Gençleri toplumdan dışlamadan sahiplenmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Spor, Sağlık ve Kültür Daire Başkanlığı binasında gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen otizmli çocuklar rengârenk resimler çizdi. Gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen otizmli çocuklar rengârenk resimler yaparak eğlenceli vakit geçirdi.