ENGELSİZ GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ TAKDİR TOPLADI


14.05.2024


ENGELSİZ GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ TAKDİR TOPLADI

Dicle Üniversitesi Engeliler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Sur Özel Eğitim Lisesi işbirliği ile Engelsiz Geri Dönüşüm sergisi açıldı.

10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında sıfır atık geri dönüşüm sergisinin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Kadir Turan, Genel Sekreter M. Sıddık Teksin, Dicle Üniversitesi Engeliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dicle Üniversitesi Engeliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven yaptığı açılış konuşmasında tasarrufun önemine dikkat çekmek amacıyla atık malzemelerden yaptıkları ürünleri sergilediklerini, geri dönüştürerek temiz bir çevre şiarıyla öğrencilerinin büyük özveri ile hazırlandığını söyledi.

Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdülmecit Yılmaz’ın seslendirdiği türkünün ardından Rektörümüz ve beraberindekiler, sergiyi gezerek bilgi aldı.

Öğrencilerimizin atık malzemelerinden yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerden uluşan sergi, geri dönüşüm konusunda bir farkındalık oluşturdu.