DİCLE ÜNİVERSİTESİNDEN SIFIR ATIK PROJESİ İÇİN BİR ADIM DAHA!


22.11.2021


DİCLE ÜNİVERSİTESİNDEN SIFIR ATIK PROJESİ İÇİN BİR ADIM DAHA!

Sıfır atık projeleri kapsamında birçok dönüşüm projesini hayata geçiren Dicle Üniversitesi, son olarak "Kullanılmış Giysi, Ayakkabı, Çanta Tekstil Ürünleri Dönüşüm Kumbarası" projesini hayata geçirdi.

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları da koruma amacıyla çalışmalarını sürdüren Dicle Üniversitesi “Kullanılmış Giysi, Ayakkabı, Çanta Tekstil Ürünleri Dönüşüm Kumbarası” kampüs içine yerleştirdi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ülke genelinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında çeşitli projeler yürüttüklerini,  gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hedefiyle “Kullanılmış Giysi, Ayakkabı, Çanta Tekstil Ürünleri Dönüşüm Kumbarası” projesini hayat geçirdiklerini dile getirdi.

Karakoç, öğrenciler, personel ve tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak kumbaralara kullanılmış tüm giysi (şapka, kazak, t-shirt, iç çamaşırı, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot vb.) ve diğer tekstil ürünlerini (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.) bırakmalarını ve böylece hem ülke ekonomisine hem de doğanın korunmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.


Fotoğraf Galerisi